Thuiswerken in stijl doe je zo!

Thuiswerken is in. Steeds meer werknemers spenderen wekelijks een aantal uurtjes aan hun thuisbureau. Hoog tijd dus om die plek een upgrade te geven in je interieur. Maar opgelet, want met de tips van onze interieurspecialiste wordt het thuiskantoor nog je lievelingsplekje in huis…

“De interieurwereld is er meer dan ooit op toegespitst om de natuur binnen te halen. Waarom zouden we dit principe dan niet toepassen bij de inrichting en aankleding van onze werkplek?” Aan het woord is Christel Guinée, die met haar bureau Kamerbreed interieuradvies geeft aan particulieren en bedrijven. “Ook voor de productiviteit speelt het juiste interieur een rol”, vervolgt Christel. “Het is wetenschappelijk bewezen dat zowel studenten als werkende mensen zich beter kunnen concentreren als ze omringd zijn door objecten, kleuren en materialen die verwijzen naar de natuur en groene kleuren.”

Tip 1. “Breng een pand behangpapier aan op de wand waar je het vaakst op aankijkt. Het voordeel is dat je het behangpapier kan veranderen naargelang de seizoenen. Je hoeft slechts één rol aan te kopen om een totaal andere sfeer te creëren. Kies bij voorkeur voor een behang met planten en groen. Je kan het geheel nog opvrolijken met een houten vogel op een stokje.”

Tip 2. “Wil je liever geen behangpapier gebruiken, maar toch met kleurvlakken spelen in je thuiskantoor? Dan kan je werken met rechthoekige schildersdoeken, die je ophangt aan de muur of er los tegen plaatst. Zet er enkele mooie glazen vazen voor, gevuld met een bloem. Kleine moeite met groots effect.”

Tip 3. “Ook een klein bureau verdient een bloemetje! Gebruik geen grote boeketten waar je eigenlijk geen plaats voor hebt, maar kies voor een eenvoudig houten schaaltje. Daarin plaats je een paar glaasjes voor theelichtjes, telkens met een korte bloem.”

Tip 4. “Ook al ben je druk aan het werken, het oog wil ook wat. Hang een metalen of houten console aan de muur, met enkele van je favoriete objecten. Altijd leuk om af en toe naar te kijken, vooral op die kleine momentjes waarop je even wil herbronnen of je gedachten wil laten afdwalen.”

Tip 5. “Als je over een ontvangstruimte beschikt, hoeft je deze helemaal niet zakelijk en kil aan te kleden. Je klanten en bezoekers willen zich vooral op hun gemak voelen. Een instant welkom-gevoel creëer je met hout, ronde en organische vormen, gele en groene tinten,… Bruine kleuren boezemen dan weer vertrouwen in.”

Gerlinde De Bruycker