Telewerk vanuit je buitenlandse vakantiewoning: mag dat?

De zomermaanden staan voor de deur en stilaan mogen we nu echt wel dromen van vakantie of werken in zomerse sferen. Op een zonovergoten terrasje in eigen land bijvoorbeeld of met je voeten in het zwembad van je buitenlands vakantieverblijf. Maar hoe zit dat eigenlijk met telewerken in zomerse situaties? Matthias Debruyckere, juridisch expert bij hr-dienstengroep Liantis licht het een en ander toe.

Je werkplek thuis kies je zelf

“De wet maakt bij thuiswerk geen onderscheid waar je precies werkt. Dat mag dus in principe zowel in de living als in een kantoor zijn, maar evengoed kan je aan de slag op je terras of aan je zwembad in de tuin. Natuurlijk verwacht een werkgever wel dat een werknemer nog steeds de normale prestaties kan leveren, ongeacht de werkplek die je thuis kiest. Daar draagt elke werknemer dus een verantwoordelijkheid.”

Je kledingetiquette: niet in bikini

Ook over de kledingetiquette op warme dagen is het belangrijk voor werkgevers om goeie afspraken te maken en een bepaalde dresscode af te spreken die je eventueel opneemt in het arbeidsreglement. Voor mensen die visueel contact hebben met andere collega’s of externe partijen lijkt het immers niet aangewezen om bijvoorbeeld in badpak of zwembroek te werken. Bepaalde collega’s zouden dit ook kunnen opvatten als ongewenst gedrag, wat aanleiding zou kunnen geven tot een conflict of zelfs een klacht.”

Een horecaterras mag niet sowieso

“Een werkgever heeft het recht om te bepalen waar zijn of haar medewerkers precies thuiswerk verrichten. Het kan dus gerust zijn dat de ene werkgever bepaalt dat thuiswerk ook enkel op het domicilieadres mag gebeuren, terwijl een andere werkgever ook een tweede verblijf of zelfs een andere locatie zoals een horecaterras toelaat. Een werkgever kan bijvoorbeeld kiezen dat thuiswerk enkel thuis mag gebeuren, omdat hij wil dat het werk vertrouwelijk blijft, wat op een terras niet altijd evident is. We raden werkgevers dan ook aan om hier zeker een beleid over uit te schrijven. Zo bestaan er geen misverstanden.”

Werken vanuit het buitenland: zeker melden

“Als je van plan bent om in het buitenland te telewerken, moet je dit melden aan je werkgever. Die kan altijd beslissen om daar niet mee in te stemmen. Doet hij of zij dat wel? Dan zijn er enkele belangrijke aandachtspunten. Zo kan de vakantiebestemming en de lengte van je verblijf een invloed hebben op RSZ-bijdragen die je werkgever moet betalen en op je persoonlijke belastingsituatie. Bovendien moet de werkgever nagaan of de arbeidsongevallenverzekering jouw buitenlandse telewerksituatie ook dekt.”

Een positieve coronatest voor vertrek op vakantie? Niet noodzakelijk je vakantiedagen kwijt

“Als je positief test op corona, dan zal je een arbeidsongeschiktheidsattest krijgen. Kort gezegd: dan ben je in ziekte. Of je je vakantiedagen nog kan inruilen voor ziektedagen, hangt af van de startdatum van je ziekteperiode. Start die ziekteperiode nog voor je vakantie begon te lopen, dan zorgt de wet er automatisch voor dat de hele periode waarin je ziek bent, als ziekte geldt. Je zal die vakantiedagen dus op een ander moment nog kunnen gebruiken. Gaat je ziekteperiode pas in wanneer je al met vakantie bent? Dan geldt da niet en ben je de vakantiedagen in principe kwijt. Je kan daarover andere afspraken maken met je baas of leidinggevende, maar eenzijdig beslissen om vakantie weer in te trekken, kan je niet.”

Mieke Vercruijsse