Halt aan de thuiswerkslons!

Leef je in je jogging en versleten slippers door al dat thuiswerken? Kan je je de laatste keer dat je je haar waste niet meer herinneren? Tijd om je persoonlijke verzorging weer in professionele modus te krijgen. Want vettig haar en afgeleefde T-shirts tijdens videocalls doen niets voor je carrière.

Halt aan pyjamadagen

Pyjama’s horen in bed, onesies in de zetel. Achter je thuiswerkbureau zit je altijd, zonder uitzondering, in gewone kledij. Je wint tijd door niet in de file te staan of met de trein/fiets te pendelen. Het ‘geen tijd’-excuses vervalt dus. Kleed je aan, voor 9 u ’s ochtends.

Werkkledij

Wees streng voor je kleerkast: sorteer lounge- en werkkledij en maak een onderscheid. Alles wat stretcht, items waarmee je niet aan de schoolpoort gezien wil worden of kledij die slijtvlekken vertoont ter hoogte van je bips? Deze horen thuis in de categorie ‘loungekledij’. Alles wat een beetje strijkwerk vereist, je meteen een efficiëntieboost geeft en waarmee je op een (coronaproof) etentje kan verschijnen? Deze kan je als ‘werkkledij’ categoriseren.

Dagelijks rondje door de badkamer

Neem om de twee dagen en douche en was je haren regelmatig. Je zal je frisser voelen en meteen ook gemotiveerd zijn om naar je haarborstel, make-uptasje of aftershave te grijpen. Ook al ruiken je collega’s je niet, je huisgenoten zullen het enorm waarderen.

Video

Staat er een videocall op het programma? Doe eens wat extra moeite! Haal een leuke sjaal uit de kast, draag die extra hoge hakken waarmee je toch niet kan stappen of ruil je polo eens voor een hemd. Krijg je een complimentje van een collega, dan heb je die Latté de Luxe verdiend!

Motivatie

Extra motivatie nodig om ’s ochtends uit je pyjama te kruipen? Shop een nieuwe outfit, experimenteer met een ander nagellakkleurtje of trakteer jezelf op dat dure paar winterlaarzen.

Tijd voor verwennerij

We gooien het hier op een akkoordje: zit je vijf werkdagen na elkaar strak in het (mantel)pak of andere werkkledij aan je bureau? Inclusief gewassen haren en een vleugje lippenstift of haargel? Dan is het tijd om jezelf te belonen met een (ook weer coronaproof) uitje naar de barbier of de schoonheidsspecialiste. Geniet ervan!

Eveline Janssens