De thuiswerksleur: 6 tips om wat rock-‘n-roll toe te voegen aan je thuiswerkdag

Ah, het rijk der vrijheid. Weg mondmaskers, hallo lieve collega’s. Eindelijk weer naar kantoor. Maar daar is de griep alweer. En de zieke kinderen. Lap. Tot zover de terugkeer naar kantoor. Terwijl je je zuchtend naar je thuiswerkplek sleept, met op de achtergrond enkele kuchende kinderen, verfoei je de plek waar je de voorbije twee jaar doorbracht. Last van thuiswerksleur? Volg dan ons actieplan!

Music Maestro

Denk letterlijk rock-‘n-roll. Luister je al jaren naar hetzelfde radiostation of blijf je steeds hangen in dezelfde muzieklijsten? Andere achtergrondgeluiden kunnen voor een frisse wind zorgen. Luister eens naar een nieuwe zender of kies voor een andere muziekstijl.

Around the world

Geen zin in het restje pasta van gisteren? Is er weinig enthousiasme voor een smos kaas van om de hoek? Bombardeer elke dag van de week tot wereldkeukendag. Maandag wordt het Mexicaans, dinsdag ga je voor sushi, woensdag is het tijd voor Turkse pide… Wedden dat de voormiddag voorbij vliegt?

Make-over

Verzet de meubelen in je thuiswerkkantoor eens. Schuif je bureau naar het midden van de kamer of haal een zeteltje uit een ander vertrek. Adopteer een grote kamerplant en stof wat souvenirs af uit die verhuisdoos die sinds 2009 op zolder staat. Kleine aanpassingen kunnen soms het verschil maken.

Bad

Wees eens stout en spijbel een halfuurtje. Nee, we gaan geen wasmachine vullen of snel naar de slager. Doe iets voor jezelf. Lees een tijdschrift, neem een douche, ga wandelen met de hond. Want zelfzorg is belangrijk, weet je nog? En nee, wij verklappen niks.

Stoelendans

Zit je partner in hetzelfde schuitje? Wissel eens van thuiswerkplek. Al gaat het om een kleine stoelendans in dezelfde ruimte, je hebt meteen een ander uitzicht en doorbreekt de sleur. En ja, het zit inderdaad in de kleine dingen.

Kleingelukske

Serveer jezelf een luxe koffie/thee met alles erop en eraan: een scheutje slagroom, wat vanillesiroop, een chocolaatje en een stukje cake, alles mooi gepresenteerd op een schaaltje. Oké, niet zo rock-‘n-roll als een whisky on the rocks, maar dat ligt wat moeilijk met die presentatie van vanmiddag.

Aftellen

Verzin alvast wat je allemaal wil doen eenmaal je weer naar kantoor kan. Koffie drinken met collega F., onder de lunchpauze even binnenwippen in dat leuke boetiekje op de markt of met de fiets eindelijk die nieuwe route naar het werk uittesten.

Eveline Janssens