Altijd thuiswerken? Bij deze 5 jobs kan het

Heb je de smaak van thuiswerk definitief te pakken? Met deze 5 jobs kan je van je thuiswerkkantoor ook je vaste werkplek maken.

Software testing

Ben je nauwkeurig in je werk, heb je oog voor details en kan je procesmatig en analytisch denken? Dan is de job van softwaretester zeker iets voor jou. Als softwaretester ben je aan de slag met, jawel, het testen van software, websites en/of (web)applicaties. Dat doe je om bugs (storingen) op te sporen maar ook om de gebruikservaring van het eindproduct zo optimaal als mogelijk te maken. Bijkomend voordeel? Je kan je werk perfect vanaf je thuiswerkplek doen. Een absolute plus, toch?

Copywriter

Wervende teksten en slogans bedenken, dat kan je perfect vanaf je thuiswerkplek. Ben je gedisciplineerd, creatief en hou je van (betrekkelijke) rust op je werkplek, dan is een job als copywriter voor jou in de wieg gelegd.

Klantenservicemedewerker

Klanten van bekende merken of bedrijven telefonische ondersteuning geven met zicht op je tuintje? Dat behoort zeker tot de mogelijkheden. Steeds meer bedrijven laten hun contact center medewerkers immers van thuis uit werken. Is mensen verder helpen je ding, kan je jezelf vlot uitdrukken (liefst in meerdere talen) en neem je ook ownership van de problemen die je ter ore komen, dan kan je zo thuis aan de slag als klantenservicemedewerker.

Social media specialist

Weet je alles van Facebook, Instagram, YouTube, Snapchat, TikTok en andere sociale media? Dan kan je die kennis gebruiken om bedrijven te helpen om social media in te zetten voor de uitbouw van hun merk(en). Behoudens een aantal oriënterende face-to-face meetings met je klanten, kan je je werk bovendien perfect van thuis uit doen.

Kapper/manicure/schoonheidsspecialist

Heb je thuis nog een lege kamer voorhanden en ben je gespecialiseerd in kapsels, schoonheidsverzorgingen…? Dan kan je alvast de perfecte thuiswerkplek creëren om je klanten in alle sfeer en gezelligheid te ontvangen. Het is geweten dat mensen voor die dingen doorgaans liever bij iemand gaan die ze eigenlijk al kennen: een familielid, een goede kennis… Kortom, iemand met wie ze op de een of andere manier al een vertrouwensband hebben opgebouwd.

Pascal Dewulf