NMBS werft 1.800 nieuwe medewerkers aan

Op de krappe arbeidsmarkt is het soms zoeken om de juiste werknemers aan te trekken. Dat weten ze bij NMBS maar al te goed. “We willen in 2020 meer dan 1.800 nieuwe medewerkers aanwerven”, vertelt Christian Smets, Recruitment Expert bij HR Rail, het bedrijf dat de aanwervingen bij NMBS organiseert. Onder de noemer ‘Challenge 1800’ start een uitdagende zoektocht naar talrijke profielen, waaronder een groot deel technici.

Jullie zijn op zoek naar 1.800 werknemers. Een uitdaging?

We zijn er ons van bewust dat dit een uitdaging is op een erg krappe arbeidsmarkt. Bovendien zijn er heel wat sectorspecifieke jobs, zoals treinbegeleider of treinbestuurder. Dat maakt het er niet makkelijker op. Maar we hebben er vertrouwen in: ook vorig jaar zijn we er in geslaagd om de meeste vacatures in te vullen en steeds meer mensen hebben interesse in een job bij NMBS.

Voor welke beroepen vinden jullie het moeilijkst werknemers?

Enerzijds beroepen – zoals technici – waarnaar veel werkgevers op zoek zijn en anderzijds beroepen die niet onmiddellijk aan NMBS doen denken zoals aankopers, financiële experts en marketingprofielen. En gezien de grote hoeveelheid treinbestuurders die we zoeken, kan je zeggen dat dit ook een uitdaging is.

Zijn er ook ‘nieuwe’ functies?

Zeker. NMBS is volop in verandering: we zijn continu op zoek naar manieren om efficiënter te kunnen werken én om onze klanten nog beter te kunnen helpen. Dit uit zich ook in heel wat nieuwe functies: denk maar aan digitale profielen en experten marketing die zorgen voor een optimale customer experience voor onze reizigers. We zijn er ook van overtuigd dat meten weten is en daarom nemen we ook heel wat data- en businessanalisten in dienst. Ten slotte werven we projectleiders en change profielen aan om de vele verandertrajecten in goede banen te leiden. Een brede waaier aan profielen dus.

Is het belangrijk bij jullie om het juiste diploma te hebben of kunnen mensen bij jullie ook een specifieke opleiding krijgen?

Voor de meeste technische jobs wordt er niet enkel naar het diploma gekeken, maar ook naar je enthousiasme en relevante ervaring in andere sectoren. De meeste technici die bij ons starten, hebben geen ervaring met treinen, maar dit is absoluut geen probleem: voor elke technieker wordt een individueel opleidingsplan opgemaakt, dat rekening houdt met je reeds verworven competenties en de competenties die je nodig hebt in jouw nieuwe job bij NMBS. Verder slaan we de handen in elkaar met VDAB en Bruxelles Formation om technische kennis en/of je taalkennis bij te schaven, moest dat nodig zijn. Hierdoor komen ook jongeren met wat minder ervaring of minder jongere mensen wiens technische kennis wat vervaagd is, in aanmerking voor een job bij ons.

Ook belangrijk: je krijgt vanaf de eerste dag ook een meter of peter toegewezen, waarbij je steeds terechtkan met vragen en natuurlijk staan je andere teamleden voor je klaar.

Zie je een groeiende diversiteit bij de werknemers?

Bij ons is iedereen echt welkom en je merkt duidelijk dat de diversiteit groeit. Iedereen krijgt dezelfde kansen: enkel je competenties en enthousiasme tellen. Ik vertelde al dat ook jongeren bij ons een kans krijgen, maar eveneens nieuwe medewerkers die al wat ouder zijn. We werven ook steeds meer mensen aan in de technische jobs, maar ook in functies van treinbegeleider en treinbestuurder. Bij deze laatste functie valt trouwens ook op dat we steeds meer vrouwen aantrekken.

Mieke Vercruijsse