Meer dan technische kennis vereist

In de lijst van knelpuntberoepen van VDAB nemen de technische knelpuntberoepen voor ambachten en in de industriële sector zowat een derde van het geheel aan knelpunten in beslag. Heel dikwijls gaat het om vacatures waarvoor een technische kennis gevraagd wordt. Maar in de huidige arbeidsmarkt, zien we dat steeds meer extra kennis en vaardigheden een duidelijk voordeel bieden om de gevraagde vacatures in te vullen.

De oorzaak van het knelpunt ligt niet altijd (alleen) bij een tekort aan kandidaten of een gebrek aan (hoge) scholing. De kloof tussen de verwachtingen van kandidaten en werkgevers is soms groot. Zo bemoeilijken de specifieke arbeidsomstandigheden steeds vaker het vlot invullen van vacatures. Los van corona heeft ook de toenemende vergrijzing een impact op de volledige arbeidsmarkt. Een grote groep ervaren werkkrachten is aan het uittreden, wat aanleiding geeft tot een stijgende vervangingsvraag.

Meer kansen

De trend van het afstandswerken, dat tijdens de coronacrisis heel snel ingang vond, zal ongetwijfeld op een of andere manier een vaste waarde worden. Dat heeft niet alleen een impact op onze manier van werken, het biedt ook extra kansen voor wie op zoek is naar een baan. Omdat mensen niet meer elke dag op kantoor moeten aanwezig zijn, kunnen werkzoekenden overwegen om een baan te zoeken die verder van huis ligt. Ze kunnen op die manier hun zoekregio uitbreiden en meer kansen te baat nemen op de arbeidsmarkt.

Digitale kennis

Het rechtstreekse gevolg daarvan wordt meteen wel dat ook de mensen die voor technische beroepen solliciteren, meer digitale vaardigheden moeten ontwikkelen om zich aan deze nieuwe trends aan te passen. Bedrijven die werven voor de technische sector, maken zich daarover steeds grotere zorgen. Dat er naast de soms schaarse technische vaardigheden ook een steeds groeiende nood is aan digitale vaardigheden, maakt het risico op knelpuntvacatures alleen maar groter.

Sollicitanten met technische profielen zullen naar verwachting in de toekomst ook steeds meer baat hebben bij uitgebreide opleidingsmogelijkheden om zich verder te ontwikkelen in hun job en in de uitbouw van hun kennis. Wie solliciteert voor een uitdagende technische job toont zich best ook bereid om zijn kennis permanent bij te schaven. De mogelijkheden en bereidheid om een opleiding te volgen, maakt dan ook steeds meer het onderwerp uit van de sollicitatiegesprekken. Die zullen, in de geest van het afstandswerken, ook steeds meer online plaatsvinden.

Info: www.vdab.be