Geen jobs, maar loopbanen bij Covestro

Covestro is een producent van hoogwaardige kunststofmaterialen en innovatieve systemen voor tal van producten uit het dagelijkse leven. Denk aan de behuizing van uw smartphone of het dashboard van uw auto.

“Door ambitieuze toekomstplannen – met onder meer een forse productie-uitbreiding – zijn we voor de vestiging in Antwerpen op zoek naar technische profielen”, legt Paul Collart van het learning & development center van Covestro uit. “Zowel technische mensen met een TSO-opleiding zoals o.a. SenSe Chemische Procestechnieken, professionele bachelors als ingenieurs (voornamelijk in de richtingen chemie of elektromechanica) zijn erg welkom bij ons.”

“Het grote voordeel van werken bij Covestro is dat we geen jobs, maar loopbanen aanbieden”, legt hij uit. “Wij bekijken per job welke opleidingstrajecten nodig zijn, nu en in de toekomst. Daarnaast luisteren we naar wat onze mensen zelf willen. Ambiëren ze een leidinggevende functie of willen ze technisch meer in de diepte gaan, we zorgen er steeds voor dat je loopbaan in beweging blijft en ondersteunen je waar nodig”, besluit hij.

Buitenlands avontuur

Dat Covestro een attractieve speler op de markt is bevestigt ook Tim Timmermans (30), industrieel ingenieur chemie. Hij begon in 2012 als Operational Expert bij Covestro en werd na ongeveer drie jaar verantwoordelijk voor het continue verbeteringsproces in het bedrijf. “Vanaf dag één werd ik gesteund om de kennis over het bedrijf op te krikken, alsook mijn soft-skills te verbeteren. Ik heb diverse opleidingen mogen volgen én kreeg de kans om met een groep collega’s een project rond diversiteit en inclusie uit te werken. Het is erg verrijkend dat Covestro je helpt ontwikkelen in een richting die je wilt. Zo is IIoT (Industrial Internet of Things) en Industry 4.0 mij gaan interesseren en heb ik mij daarin mogen verdiepen. Die ruimte krijgen is een enorme boost voor je persoonlijke ontwikkeling. Nu, na bijna zeven jaar, ga ik voor een buitenlands avontuur. Ik krijg de kans een project te leiden in een van onze productievestigingen in Duitsland. Enorm boeiend.”

Ook procesoperator Steven Eyckmans is enthousiast: “Het lijkt complex, maar Covestro geeft je voldoende tijd en ruimte om je te verdiepen en te blijven ontwikkelen. Bovendien heeft het bedrijf ook voor procesoperators een opleidings- en ontwikkelingstraject uitgewerkt.”

Info: www.covestro.be