Deze 7 technische jobs raken ook in 2022 moeilijk ingevuld. Iets voor jou?

Een technische job op het oog? Gewoon doen! De volgende technische jobs bieden ook in 2022 een veelvoud aan opportuniteiten. Hét moment om een zaakje te doen en te starten met een goed gevuld loonzakje.

1. Technicus industriële installaties

Jij staat doorgaans in voor het grotere werk. Dat betekent motoren van machines onderhouden, compressoren afstellen en zorgen dat transportbanden gesmeerd blijven lopen. Niet zelden doe je dat 24/7 (in ploegenstelsel) omdat het vaak gaat om systemen die dag in, dag uit moeten blijven draaien. Gevarieerd, spannend en behoorlijk uitdagend.

2. Analist-ontwikkelaar

De bedrijfswereld blijkt ook in 2022 alsmaar hongeriger naar nieuwe apps en software. Logisch, dat komt door de versnelde digitale transformatie die heel wat bedrijven doormaken vanwege de coronapandemie. Heb je daarom een sterk analytisch vermogen en kan je bovendien ook nieuwe dingen ontwikkelen in bijvoorbeeld Python of Java(Script)? Dan sta je hoog op het verlanglijstje van bedrijven en ICT-leveranciers.

3. Conducteur/werfleider

Het gaat goed in de bouw. Alleen nieuwe werkkrachten vinden, loopt niet van een leien dakje. Naast werfmedewerkers (metselaar, stukadoor, dakdekker…) blijven ook de jobs van conducteur en werfleider een flessenhals. Dat komt omdat deze profielen doorgaans witte raven zijn in de bouwsector. Ze mixen immers technische kennis met organisatietalent, flexibiliteit, analytisch doorzicht en een stevige stressbestendigheid.

4. Mechanisch tekenaar

Indien je een goed ruimtelijk en technisch inzicht hebt en bovendien creatief en oplossingsgericht kan werken, dan is deze job voor jou. Je tekent met CAD-software onderdelen, producten en installaties. Ook detailplannen, technische samenstellingen van producten volgens industriestandaarden vormgeven, behoren tot jouw takenpakket.

5. Expert elektromechanica

De reden dat je met dit diploma zo gegeerd bent, is omdat je een passe-partoutprofiel bent. Je kan immers aan de slag als procestechnicus, programmeur industriële sturingen (PLC…), maar ook als productieplanner of onderhoudstechnicus om een aantal voorbeelden te geven.

6. Specialist metaalconstructies

Wanneer je gespecialiseerd bent als monteur van staalbouw zit je ook in 2022 op een gouden troon. Je bent immers direct inzetbaar op de bouwplaats waar je grootschalige metaalconstructies aan mekaar kan zetten zoals bedrijfsloodsen en dies meer.

7. Technicus elektrotechniek

Ben je een krak in elektrotechniek en elektriciteit? Neen, we hebben het niet over kleinschalige residentiële installaties. We hebben het over technische installaties in industriële gebouwen zoals hoogspanningskasten en dies meer. Je kan er alvast vanop aan dat je als technicus elektrotechniek elke dag onder hoogspanning zal staan. Op het vlak van enthousiasme wel te verstaan.

Pascal Dewulf