Deze 7 eigenschappen maken van jou een perfecte technicus

Een toptechnicus, dat word je niet zomaar. Wil jij weten of je bent weggelegd om uit te blinken in techniek? Doe dan de test en check of je de volgende 7 eigenschappen van een technisch toptalent kan afvinken.

1. Je bent leergierig

Vooruitgang in techniek en ICT gaan snel. Heel snel. Het is dus zaak om bij te blijven. Een toptechnicus blijft voortdurend bij met de nieuwste methodes, infrastructuur en technische processen. Ben jij zo iemand?

2. Je hebt het in de vingers

Zin voor techniek, dat heb je doorgaans al vroeg in de vingers. Was je als kind vaak in de weer met Lego, bouwpakketten of robots in mekaar knutselen? Dan is de kans groot dat je techniek in de vingers hebt. Natuurlijk, techniek kan je ook leren. Toch speelt aanleg een belangrijke rol of je al dan niet een topper in je vak zal worden.

3. Je bent stressbestendig

Techniek is weliswaar een exacte wetenschap. Toch ontstaan er ook uitzonderingstoestanden in jouw day-to-day. Die moet je dan uitvlooien. Niet altijd even leuk, zeker wanneer je tegen een deadline zit aan te werken. Tegen een stootje (stress) kunnen, is dus primordiaal om uit te blinken als technicus.

4. Je beschikt over doorzettingsvermogen

Een logisch gevolg van die stressbestendigheid. Wanneer iets niet onmiddellijk lukt, ben jij diegene die blijft doorgaan. En die uiteindelijk met de oplossing komt.

5. Je bent flexibel

Machines, elektronica, computers, domotica… Het zijn systemen die doorgaans 24/7 actief zijn. Je kan je dan ook wel voorstellen dat je eveneens buiten de kantooruren aan de slag bent wanneer er een technische haar in de boter zit.

6. Georganiseerd werken, is voor jou een must

Je materiaal is overzichtelijk en heb je altijd keurig bij de hand, schema’s en handleidingen weet je bliksemsnel te consulteren, je agenda zit kraaknet en up-to-date in je smartphone, je timing is steeds haarscherp. Klinkt je dit als muziek in de oren? Dan zit je gebeiteld als technicus.

7. Je bent ondernemend

Zit je vast met een probleem? Dan durf je dingen te doen die niet altijd binnen je comfortzone liggen om de boel weer snel vooruit te laten gaan. Uiteraard doe je dat steeds met respect voor de veiligheid van jezelf en je collega’s. Ondernemingszin is immers cruciaal wanneer je wil uitblinken als technicus.

Pascal Dewulf