De vijf best betaalde technische jobs in 2021

Zie jij een mooie carrière in techniek met een prima salaris wel zitten? Dan moet je zeker de volgende technische jobs overwegen.

Als technicus verdien je doorgaans heel goed je boterham. Wil je een van de beste betalende jobs als technicus, dan zijn deze jobs alvast voor jou op maat gemaakt. De cijfers die we vernoemen zijn richtcijfers afkomstig van Statbel, de statistische dienst van de Belgische overheid. De vernoemde brutolonen zijn daarenboven mediaanlonen. Dat wil zeggen dat 50% van de mensen die de vermelde jobs uitoefenen doorgaans onder dat gemiddelde loon zit terwijl 50% boven dat gemiddelde uitkomt.

1. Ingenieur

Het mag niet verwonderen dat het Zwitsers zakmes van de technische beroepen, de ingenieur, met het best gevulde loonzakje aan de haal gaat. Gemiddeld zit het maandsalaris van een ingenieur rond de 5.100 euro bruto. Heb je expertise in elektrotechniek dan mag je maandelijks zelfs rekenen op zowat 5.200 euro bruto.

2. Gespecialiseerd ICT-professional

Ben je een databank- of netwerkspecialist dan levert je dat ruim 4.500 euro op. Software- en applicatieontwikkelaars, maar ook analisten in hetzelfde domein kunnen rekenen op een kleine 4.700 euro bruto gemiddeld.

3. Scheepswerktuigdeskundige of elektrotechnisch expert luchtvaart

Ook met deze gespecialiseerde jobs kan je maandelijks zowat 4.500 euro bruto verdienen.

4. Telecom-, radio- of televisietechnicus

De mankracht die in de toekomst nodig is om mainstream- maar ook streaming media (via internet) en dies meer kracht bij te zetten, is niet te onderschatten. Daar hoort uiteraard ook een aantrekkelijk loon tegenover te staan. Ben je gebeten door telecommunicatie, radio, televisie en internet en lijkt 4.000 bruto je wel wat dan moet je vast en zeker op zoek binnen deze jobs.

5. Specialist civiele technieken

Ben je een technisch tekenaar stabiliteitsstudies of een architect dan kan je eveneens rekenen op een goed gevuld loonzakje, om en bij de 3.800 bruto.

Pascal Dewulf