De beste 7 IT-jobs tussen nu en 2025

Kijk je uit naar een IT-job, een van de vele knelpuntberoepen? Dan zijn dit alvast de leukste jobs om voor te kiezen.

1.Mobiele applicatie-ontwikkelaar

Ontwikkeling van mobiele applicaties is een van ’s werelds snelst groeiende segmenten. Omdat smartphones en tablets de manier blijven veranderen waarop we communiceren, zaken doen en toegang hebben tot nieuws en entertainment, groeit de vraag naar nieuwe en innovatieve mobiele apps met een ongelooflijke snelheid. Google’s Android en Apple’s iOS (iPhone & iPad) platformen zullen daarbij de voortrekkers zijn. Actief in dat segment? Dan zit je gebeiteld.

2. Software-ontwikkelaar

Onder meer cloudtechnologieën zullen de vraag naar software-engineers voor applicaties die veilige en schaalbare cloud-programma’s kunnen bouwen opdrijven. Naarmate software zich uitbreidt naar nieuwe industrieën en slimme apparaten (Internet of Things), zal de noodzaak voor software die die systemen ondersteunt enkel maar toenemen.

3. IT Security Specialist

Veiligheid blijft een topprioriteit voor de IT-systemen binnen bedrijven. ICT- professionals met informatiebeveiliging als specialiteit zullen dan ook erg gegeerd zijn de komende jaren. Dat gaat van beveiliging van IT-operaties en -transacties over beveiliging van mobiele apparaten tot netwerk- en cloud/virtualisatiebeveiliging (Virtual Private Networks, …).

4. Systeemanalist

De afhankelijkheid van computersystemen blijft toenemen terwijl de ontwikkeling van nieuwe systemen razendsnel gaat. Er is dus een pak werk nodig voor (systeem)analisten om de plannen voor die systemen vorm te geven.

5. Webontwikkelaar

Elke dag komen er duizenden websites bij, draait e-commerce op volle toeren en blijft het aanbod van digitale producten en -diensten alsmaar stijgen. Er zijn dus heel veel mensen nodig om die systemen en platformen te bouwen en te onderhouden. En, zie daar: de webontwikkelaar comes to the rescue.

6. Game Designer

De industrie van computerspelletjes is een miljardenbusiness waarvan de omzet in de voorbije tien jaar is verdrievoudigd. Naast de bloeiende markt voor pc- en consolegames heeft de uitgebreide populariteit en grafische mogelijkheden van mobiele apparaten een enorme vraag naar game designers, artiesten en programmeurs gecreëerd. Vooral spelontwerpers met expertise op het gebied van mobiele ontwikkeling voor smartphones en tablets zullen erg in trek zijn. Ook game-ontwerpers met kennis van augmented reality (AR) en virtual reality (VR) zullen een pak werk hebben.

7. 3D-printing expert

Met 3D-printing worden nu al baanbrekende dingen gedaan. Er worden zelfs hele huizen mee gedrukt. Maar ook prothesen, juwelen, meubels,… Werk zat dus voor 3D-printingspecialisten die al die systemen zullen aansturen.

Pascal Dewulf