4 redenen om voor een technische job te kiezen

Waarom willen zoveel mensen van 9 tot 6 achter een bureau zitten? Een technische job brengt vaak veel meer afwisseling in je werkdag. Je kan met je handen werken, de juiste oplossing bij elkaar puzzelen en daar nog veel voldoening uithalen ook. Bovendien is jouw plekje op de arbeidsmarkt gereserveerd!

1. Technologie is hip

Van smartphones tot 3D-printers, van stappentellers tot snelle wagens: technologie is sexy en zit in elke vezel van de samenleving. We leven nu al in een wereld waar iedereen online met elkaar verbonden is, de auto’s zelf kunnen rijden en de raketten klaar staan om naar Mars te gaan. Boeiende tijden, waarin jij als technisch profiel een grote voorsprong opbouwt. Je hebt gewoon een veel beter inzicht in de onderliggende technologieën die onze wereld sturen. Een computer, elektriciteitskast of wagen heeft minder geheimen voor jou dan voor de gemiddelde mens. Wedden dat de mannen en vrouwen in (mantel)pak je daar om benijden?

2. Je ziet meteen resultaat van je werk

Bedienden in grote bedrijven weten niet altijd waar hun werk toe leidt. Een vergadering hier, een presentatie ginder, een enquête daar… Maar waar dient het uiteindelijk voor? In een technische job kan je concrete oplossingen bedenken die bedrijven echt vooruithelpen. Computerpanne of technische storing? Jij fikst het wel. Jaarlijks onderhoud? Jij zorgt dat alles gesmeerd verloopt. Nieuwe website of app? Jij maakt het technisch mogelijk. Geen gebakken lucht, maar zichtbare resultaten. Als technicus vergemakkelijk je het leven van de mensen, dat maakt de job ook zo dankbaar.

3. Je job staat nooit stil

Verveling kent een techneut niet, want zijn beroep evolueert razendsnel. Denk maar aan de domoticasnufjes waar een elektricien rekening mee moet houden, of de 3D-printtechnieken die volop doorbreken in bedrijven. Als technologische kracht moet je je continu bijscholen om bij te blijven, en dat houdt je wakker. Door de robotisering en digitalisering verdwijnen bovendien de laaggeschoolde technische jobs en komen er meer uitdagende technische profielen bij.

4. Je bent zeker van werk

De VDAB benadrukt het steeds weer: technisch talent blijft het grootste tekort op onze arbeidsmarkt. Van technicus over onderhoudsmecanicien tot ingenieur, werkgevers hebben de grootste moeite om geschikte mensen met een technische achtergrond te vinden. Door de vergrijzing wordt de problematiek alleen maar groter, omdat er veel technische krachten met pensioen gaan. Ook de nieuwe knelpuntenlijst 2016-2017 bevestigt het tekort aan technische profielen. Dus, waar wacht je nog op?

Gerlinde De Bruycker