7 redenen waarom het goed voor je carrière is om je te omringen met mensen die slimmer zijn dan jij

Je evolueert professioneel op basis van door wie je wordt omringd. Bottom line: je kan je maar beter omringen met professionals die je talenten laten groeien en evolueren en die je kunnen introduceren in hun wereld en netwerk. Het klinkt opportunistisch, maar je kan het maar beter niet in de wind slaan.

1. Ze creëren de juiste dynamiek

Carrièregewijs ga je steevast in de richting van de mensen die je omringen, althans wanneer we Bill Gates en Warren Buffett mogen geloven. Je kan je dus maar beter omringen met mensen van wie je op de één of andere manier wat kan van opsteken.

2. Ze inspireren jou

De mensen die je professioneel omringen, horen dingen te doen waarnaar je opkijkt. De manier waarop ze werken, maar ook in het leven staan, zou een onuitputtelijke bron van inspiratie voor jou moeten zijn en tegelijkertijd een kompas in welke richting het ook voor jou zou kunnen gaan.

3. Ze veranderen jouw perceptie

Geloof het of niet, maar jouw perceptie is beperkt door jouw eigen realiteit en visie op de dingen. Daarom kan je je maar beter door mensen laten omringen die jou kunnen laten zien wat er nog zoal mogelijk is buiten je eigen leefwereld.

4. Ze brengen jou buiten jouw comfortzone

Professioneel doen waar je je comfortabel mee voelt, geeft je vast en zeker een goed gevoel op korte termijn, maar voor je professionele groei is het allerminst een ideale oplossing. Nieuwe horizonten verkennen, houdt je scherp.

5. Ze leren je verantwoordelijkheid te nemen

Hoge omes als Bill Gates en Warren Buffett hebben vast een zeker hun verantwoordelijkheden genomen. Laat je omringen door mensen die hetzelfde doen. Dat zal jou inspireren om je grenzen te verleggen.

6. Ze stellen duidelijke objectieven

Tien procent meer omzet dan vorig jaar, tweemaal zoveel bezoekers van je website: het zijn duidelijke objectieven die je kan stellen. Dat is ook wat ceo’s van grote bedrijven zichzelf altijd voorhouden. Omring je dan ook met mensen die voor zichzelf duidelijke objectieven stellen en die ook opvolgen.

7. Ze geven het gevoel dat je in het plaatje past

Het is professioneel erg belangrijk dat je het gevoel hebt dat je bezig bent met datgene waarvan jij denkt dat je erin uitblinkt. Wanneer je met de juiste mensen in zee gaat, wordt dat gevoel alleen maar versterkt. Zij zullen jou immers stimuleren om de juiste dingen te doen.

Pascal Dewulf