Aan de slag blijven tijdens de kerstvakantie? Niets dan voordelen!

Zin om tijdens de kerstvakantie aan de slag te blijven? Goed idee. Dit zijn alvast 6 voordelen die je geniet wanneer je doorwerkt tijdens het eindejaar.

1. Je leert je collega’s (weer) een beetje beter kennen

De kerstsfeer laat niemand onbetuigd. Ook jouw collega’s niet. Tijdens de kerstvakantie verloopt alles immers wat gemoedelijker. Een ideaal moment om je collega’s weer wat beter te leren kennen tijdens een kop koffie of een informele babbel op de werkplek.

2. Je bent meer gefocust

Tijdens de kerstvakantie zijn heel wat collega’s normaliter met vakantie. Dat impliceert ook minder afleiding. Je krijgt immers minder telefoontjes, maar ook niet zo gek veel e-mailberichten binnen. Op die manier kan je je volop concentreren op je werk.

3. Je houdt jouw vakantiedagen te goed

Terwijl de rest van je collega’s lekker vakantie vieren, spaar jij wat extra vakantiedagen op. Leuk om er even tussenuit te gaan wanneer de anderen weer aan het werk zijn. Uiteraard moet je je vakantie daarvoor kunnen overzetten naar het volgend jaar. En moet je baas daar ook tevreden mee zijn.

4. Je werkweek wordt (een stukje) korter

Afhankelijk van op welke dag Kerstmis en Nieuwjaar vallen, kan je je werkweek tijdens de kerstvakantie telkens met één dagje inkorten. Twee dagen extra vakantie dus. Dat is leuk meegenomen, toch? Dit jaar (2021) heb je op dat vlak echter iets minder geluk. Kerst en nieuw vallen immers op een zaterdag.

5. Je krijgt appreciatie van je collega’s en baas

Heel wat collega’s plannen een weekje vakantie tijdens eindejaar. Maakt het jou niet zo gek veel uit en blijf je aan de slag, dan scoor je doorgaans. Bij jouw collega’s die wel met vakantie gaan, maar ook bij jouw baas voor wie de zaken nu eenmaal moeten blijven doorlopen.

6. Je kan schoon schip maken

De week tussen kerst en nieuw is zo’n typisch moment om ook een aantal dingen te doen waar je tijdens het jaar niet onmiddellijk aan toekomt. Een nieuwe werk-app installeren en bestuderen, je bureau even opruimen of oude e-mails naar de prullenmand verwijzen. Zo kan je alvast fris en monter 2022 in.

Pascal Dewulf