Deze studentenjobs betalen goed

Nog op zoek naar een studentenjob om je zomerfestivals te bekostigen? Regiotalent somt enkele goed betaalde vakantiejobs op. Laat die euro’s en dat tripje naar Italië maar komen.

Nachtwerk

Wie bereid is in de zomervakantie nachtwerk te doen, plukt daar financieel de vruchten van. Er zijn wel voorwaarden aan verbonden: je dient minimum 18 jaar oud te zijn om tussen 20 uur en 6 uur te mogen werken. Oh, en je zal je bioritme moeten aanpassen en waken over voldoende slaap overdag.

Weekendwerk

Geen 9-tot-5-mentaliteit? Geef je dan op voor weekendwerk. Dat kan zowel in productiebedrijven als bijvoorbeeld in de horeca of de zorg. De verloning is dan wettelijk wat hoger, waardoor je spaarvarken al snel aandikt.

(Bijna) gediplomeerd

Zoek werk binnen je studiegebied. De kans dat je meer verdient omdat je reeds je bachelor op zak hebt of de juiste studierichting volgt, is groot. Als student verpleegkunde kan je zo bijvoorbeeld goed bijverdienen in een woon-zorgcentrum of een ziekenhuis.

Grote bedrijven

In het algemeen geldt: hoe groter het bedrijf, hoe hoger de verloning. Grotere bedrijven beschikken over meer budget en besteden meer aan het loon van jobstudenten. Blijf dus weg van start-ups en mik op grote multinationals.

Fysiek zwaar werk

Zin om je mouwen op te stropen en je energie af te reageren? Fysiek zwaarder werk geniet een hoger loon dan een kantoorjob. Solliciteer bijvoorbeeld in de bouw of ga aan de slag in een magazijn. Dat afgetrainde strandlijf krijg je er gratis bij.

Goed betaalde sectoren

Twee sectoren die erom bekend staan een hoog minimumloon uit te keren aan studenten zijn de horeca en de productie. Zie je het wel zitten om Sangria’s rond te dragen op een terras of koekjes in te pakken in een fabriek? Dan rollen de euro’s al snel jouw kant uit.

Happy birthday

Wat ook helpt om je loon te boosten, is verjaren. Hoe ouder je bent, hoe hoger de barema’s voor je loon. Alvast een gelukkige verjaardag!

Regiotalent wenst je een productieve en fijne zomer toe.

Eveline Janssens

Bronnen: www.student.be, www.studentenjob.be, www.ikbenjobstudent.be