7 manieren om nog snel aan een studentenjob te geraken

De meeste gestelde vragen over studentenjobs lees je hier, maar hoe vind je nu nog een studentenjob? Lees snel even verder.

Zoek in de VDAB jobdatabank en/of publiceer er je cv waarbij je als werksituatie aangeeft dat je aan de slag wil als jobstudent. Er zijn daar altijd wel nog leuke vakantiejobs op overschot.

Surf naar de websites van uitzendkantoren. De meeste uitzendkantoren hebben zelfs een speciale rubriek ‘Jobstudenten’.

Neem een kijkje op de website student@work. Je vindt er bedrijven die vaak op zoek zijn naar mensen die een studentenjob willen doen.

Een belangrijke piste op weg naar een geschikte vakantiejob zijn familie of vrienden. Kijk even rond of er geen vriend is die jou aan een vakantiejob kan helpen of een nonkel of tante die een bedrijf runt en die wel wat extra hulp kan gebruiken tijdens de zomermaanden.

Facebook is vandaag ook één van de betere hulpmiddelen op weg naar een studentenjob. Zet je oproep gewoon op je Facebook muur met de vraag om die zoveel als mogelijk te delen.

Trek je stoute schoenen aan en stap gewoon binnen bij het bedrijf van je dromen om er persoonlijk jouw cv als jobstudent af te geven. Niet zelden valt dit soort initiatieven echt wel in goede aarde.

Neem even een kijkje op de aankondigingsborden in je school of bij het gemeentebestuur van jouw gemeente. Ook zij zijn vaak op zoek naar jobstudenten tijdens de zomervakantie.

Pascal Dewulf