7 ideale jobs wanneer je niet echt stressbestendig bent

Is stress op de werkplek niet echt je ding? Dan moet je deze jobs zeker overwegen om vooralsnog je echte professionele geluk te vinden.

Compliance officer

In deze job waak je erover dat bedrijven binnen hun segment (en daarbuiten) steeds conform de wet- en regelgeving zijn. De kans dat je ’s nachts plots uit je bed wordt gebeld omdat er ineens een wet werd veranderd, is echter bijzonder klein.

Informatiebeveiligingsanalist

De informatiebeveiligingsanalist zit ongeveer in hetzelfde professionele schuitje als de compliance officer, maar dan specifiek gericht op beveiliging van business informatie, digitale netwerken en dies meer. Het is echter niet omdat je een job hebt met een laag stressgehalte, dat die niet goed zou betalen. In deze functie kan je dan ook rekenen op een meer dan verdienstelijk salaris.

Kapper

We zouden de laatsten zijn om te beweren dat kappers niet zoiets als werkdruk kennen, vooral dan in weekends en op feestdagen. Tegelijkertijd is het echter ook een job waarbij je weet waaraan je je kan verwachten en je je werk achter je laat wanneer je ’s avonds de deur van het kapsalon sluit. Laat dat nu net twee van de cruciale factoren zijn die je stressniveau behoorlijk naar beneden kunnen halen.

Universiteitsprofessoren

Is het je al ooit opgevallen dat universiteitsprofessoren niet zelden een bezadigde look over zich hebben? Dat komt omdat ze in regel ook niet gek veel stress hebben, althans wanneer we de Amerikaanse carrièresite CareerCast mogen geloven. Het tot professor schoppen, is natuurlijk nog een ander paar mouwen.

Naai(st)er

Als naaister vergewis je jezelf van een rustige job met duidelijke objectieven en focus op de essentie… naaien. Uiteraard kan ook deze job in functie van de dingen die je doet vanuit technisch perspectief best wel uitdagend zijn. Kapot gaan van de stress zit er echter niet in.

Apotheekassistent

Stress heb je blijkbaar niet echt in deze job. Voor een apotheker hetzelfde laken een pak alhoewel hij of zij dan toch nog een stuk meer verantwoordelijkheid heeft, bijvoorbeeld tijdens het prepareren van op maat gemaakte medicatie.

Bibliothecaris

Deze hebben we er voor het gemak nog even zelf aan toegevoegd. De kans dat je als bibliothecaris door het lint gaat omdat je een overdosis stress te verwerken krijgt, is bijzonder klein. Hou je van rust, orde en ben je gek op nieuwe informatie en leer je graag wat bij: dan is dit jouw job.

Pascal Dewulf

Bron: CareerCast