Gids helpt starters op weg

Voor menig laatstejaarsstudent in het hoger onderwijs is het aftellen geblazen tot juli. Met een diploma op zak kunnen ze hun eerste stappen zetten in het échte leven. Om deze jonge high potentials daarbij te begeleiden publiceert Roularta Media Group al meerdere jaren een Startersgids. Editie 2017 rolde zonet van de persen.

In de gids helpen zowel specialisten als generatiegenoten pas afgestudeerden op weg in hun eerste maanden in hun zelfstandig leven. Of deze nu meteen een vaste job vinden, eerst uitzendarbeid doen of misschien zelfs een eigen (pop-up)zaak starten, het is ongetwijfeld nuttig om eens te lezen wat specialisten vinden van het nieuwe werken, werkbaar werk en flexibiliteit op de arbeidsmarkt.

Trendwatcher Tom Palmaerts laat zijn licht schijnen over generatie Z en het ondernemerschap, arbeidsmarktspecialisten adviseren ook een plan B, C en D te hebben en leggen uit waarom het wel eens beter zou kunnen zijn om voor een bedrijfsfiets in de plaats van -wagen te kiezen.

Getuigenissen

De Startersgids is echter niet alleen theorie. Verschillende jonge mannen en vrouwen die hun eerste werkjaren achter de rug hebben, getuigen over hun ervaringen op de werkvloer: het bevrijdende gevoel dat een eerste loon je geeft, ploeteren om van je passie je beroep te maken, de discipline die cruciaal is voor een thuiswerker,… het komt allemaal aan bod.

Starten betekent echter meer dan starten met werken. De Startersgids biedt ook interessante juridische informatie over het aanschaffen van een eerste auto, het aangaan van een eerste huurcontract, de zoektocht naar de beste gsm-operator, het nut van een familiale verzekering…

Kortom, de Startersgids wil jonge high potentials degelijk voorbereiden op een nieuwe bladzijde in hun leven. De GO Startersgids kan je hier aanvragen.

Patrick Staudt