Dit zijn de beste apps om je productiviteit ook in 2020 te boosten
11/12/2019
Op zoek naar dé apps die jouw productiviteit ook het komende jaar een stevige boost kunnen geven? Dan is deze selectie killerapps alvast iets voor jou.
Wunderlist
Zonder meer de crème de la crème onder de to-dolijst apps. De app is erg gebruiksvriendelijk. Wil je eenvoudige to-dolijstjes bijhouden? Perfect. Wil je complexere dingen met deadlines en condities? Helemaal goed. To do’s delen met andere team medewerkers, taken toewijzen aan teamleden of commentaren toevoegen rond de voortgang? Dat loopt allemaal prima. Wunderlist is dan ook zo eenvoudig of complex als je dat zelf wil. Beschikbaar voor onder andere Windows, iOS, Android,…
Teamviewer
Met zogenaamde freemium apps heb je niet zelden het probleem dat de echt leuke features van een app in de betalende versie zitten. Niet zo met Teamviewer. Ook de gratis versie is bijzonder handig met tal van opties. Webvergaderingen houden met audio-, video- en tekstchat, een digitaal whiteboard, het delen van bestanden en meer. ‘Waarom moet een mens nog naar kantoor’ denk je al snel wanneer je deze app leert kennen. Je kan ook je scherm delen met andere Teamviewer-gebruikers. Ook kan je bestanden transfereren en nog veel meer. Een aanrader.
Evernote
Dit kunnen we gerust de evergreen onder de productiviteitsapps noemen. De app draait rond het snel en efficiënt organiseren en ordenen van willekeurige informatie. Ideeën en inspiratie kan je immers overal hebben. Evernote is er om die informatiestroom in goede (digitale) banen te leiden. Een korte notitie, een audio-opname, een essay, een foto die je online hebt gezien terwijl je aan het surfen was, een webartikel, een screenshot: met Evernote kan je dat allemaal opslaan en onderbrengen in handige categorieën. Bovendien kan je ook digitale annotaties toevoegen aan alles wat je opslaat. Ook kan je reminders toevoegen aan de dingen die je opslaat waardoor bijvoorbeeld andere teamleden op de hoogte worden gebracht . Dat stelt je in staat om al die informatie makkelijk en snel terug te vinden. In de businessversie kan je alles wat je opslaat ook delen met bijvoorbeeld teamleden.
Lastpass
Heb je ook tientallen gebruikersnamen en paswoorden voor een rist aan systemen waarop je regelmatig moet inloggen? Is het bovendien zo dat je regelmatig de ‘Paswoord vergeten’ optie moet gebruiken omdat je je een paswoord niet meer kan herinneren? Dan kan je nu opgelucht adem halen met Lastpass. De app fungeert als een intelligente wachtwoordbeheerder. Lastpass genereert zelf sterke wachtwoorden en slaat die vervolgens op in een gecodeerde kluis. Nadeel: de gegenereerde wachtwoorden zijn weliswaar veilig, maar onmogelijk te onthouden. Je hebt dan dus wel degelijk de app nodig. Alle wachtwoorden die je met Lastpass aanmaakt zijn meteen beschikbaar op al jouw apparaten. Gewoon even een tik op het scherm en je bent ingelogd. De app onthoudt ook betalings- en verzendgegevens die je gebruikt in bijvoorbeeld een online winkel. Misschien niet echt aan te raden is dat de app ook toelaat om wachtwoorden op een beveiligde manier te delen. Je kan Lastpass gebruiken op je desktop of laptop (als bijvoorbeeld browser add-on) maar ook op je telefoon om een aantal apparaten te noemen die Lastpass ondersteunt. De basis is gratis. Voor meer geavanceerde items dien je te kiezen voor een betalende versie.
G Suite
De ‘G’ van G Suite verwijst uiteraard naar… Google. Het is echter een bijzonder krachtige online productiviteitssuite waarmee je eenvoudig en snel documenten (Google Documenten), spreadsheets (Google Spreadsheets), presentaties (Google Presentaties) en meer kunt maken. Samen documenten in realtime bewerken, het kan met het grootste gemak. Je kan ook heel wat documenten met verschillende bestandsformaten visualiseren in G Suite. Mooi meegenomen: de documenten die je aanmaakt via G Suite snoepen geen ruimte af van je Google Drive.
Pascal Dewulf