5 skills die je in 2023 moet hebben om je droomjob snel te bemachtigen

De arbeidsmarkt van vandaag en morgen is best uitdagend. En in volle evolutie. De vaardigheden die je daarvoor nodig hebt, evolueren dus voortdurend mee. In 2023 (en daarna) kan je best inzetten op deze 5 onontbeerlijke skills.

Leergierigheid

Het is geen geheim dat bedrijfsprocessen alsmaar complexer worden. Je moet vandaag dan ook al een flinke bolleboos zijn om mee te blijven met de laatste evoluties van het bedrijf waar je aan de slag bent. De sleutel daartoe is leergierigheid. Je moet in de toekomst niet alleen snel kunnen schakelen. Ook dien je ingewikkelde materie en wisselende rollen en verantwoordelijkheden snel te assimileren. Het wordt met andere woorden een survival van de meest leergierige.

Flexibiliteit

Bedrijven zoeken niet langer om mensen levenslang aan zich te binden. Ze verlangen daarentegen steeds meer flexibiliteit van hun medewerkers. Wisselende werkuren, kortlopende projecten, nieuwe verantwoordelijkheden, bijscholingen… Meedraaien in de bedrijfswereld van vandaag kan je alleen wanneer je wendbaar bent en soepel kan mee surfen op de veranderingen die plaatsgrijpen.

Go getter

Een doorbijter, een doordrijver of een doorzetter. Noem het hoe je wil, maar wanneer je je in 2023 profileert als iemand die ervoor gaat, dan zou je wel eens je droombaan in de wacht kunnen slepen. Heel wat werkgevers maken zich immers ook in 2023 zorgen over het tekort aan (beschikbaar) talent, voornamelijk dan op medior- of seniorniveau. Goed nieuws dus wanneer je niet echt meer bij de allerjongsten bent.

Soft skills

Zachte vaardigheden zijn ook in 2023 cruciaal. De krappe arbeidsmarkt zorgt ervoor dat werkgevers minder inzetten op hard skills. Dat zijn je vaktechnische vaardigheden. ‘Hire for attitude, train for skills‘ (vrij vertaald: ‘Werf aan voor attitude, train voor vaardigheden’) wordt alsmaar meer het credo. Wat zijn dan die soft skills? Probleemoplossend ingesteld zijn, empathisch vermogen, communicatief voor de dag komen, makkelijk kunnen samenwerken en weetgierigheid.

Digital first

Bedrijven gaan steeds meer voor digital first. Dat betekent dus ook dat jij mee moet zijn met alle digitale evoluties. Sterker nog: digitaal je man/vrouw/x kunnen staan, is vandaag een standaard om je job efficiënt en productief te kunnen uitoefenen.

Pascal Dewulf