Waarom vriendschap op de werkplek belangrijker is dan je denkt

Een goede vriend op de werkplek is goud waard. In de hectiek van alledag staan we daarbij eigenlijk te weinig stil. Toch is zo’n hechte vriendschap belangrijker dan je wel zou denken.

Goede vrienden op het werk: het lijkt niet evident. Je bent tenslotte toch maar gewoon maar collega’s. Is dat zo? Ja en neen. De basis van jullie samenzijn is uiteraard het werk. Toch kan je niet vermijden dat die menselijke factor die in ons zit ervoor zorgt dat er ook een sociale en amicale band gaat optreden.

Vriendschap verhoogt productiviteit

Het gaat echter niet enkel om vriendschap. Vrienden maken op het werk is immers veel meer dan dat. Niet in het minst op het vlak van productiviteit. Het is namelijk zo dat wanneer je een amicale verbinding hebt met je collega’s die productiviteit een stevige boost krijgt. Dat komt omdat vrienden doorgaans makkelijker met mekaar kunnen samenwerken. Bij een vriendschappelijke band met je collega’s staar er echter nog veel meer op het spel. Slecht presteren betekent dan immers niet alleen ontevreden klanten krijgen, maar ook je eigen collega’s annex vrienden teleurstellen. De sociale druk om goed werk te leveren die hierdoor ontstaat, is vaak een sterke motivatie.  

Kantoorvriendschap

Wanneer je dat combineert met de fysieke nabijheid op bijvoorbeeld kantoor van je collega’s die eigenlijk ook je vrienden zijn, is kantoorvriendschap een factor die ook stress kan wegnemen. Er zijn immers je vrienden op kantoor die je op moeilijke momenten kunnen ondersteunen of je bijstaan. En bij tegenvallers ook kunnen voorzien van de nodige peptalk om er weer snel bovenop te raken.

Kliekjesvorming

Zijn er dan enkel maar voordelen aan zo een kantoorvriendschap? Neen. Zo is het risico op conflicten beduidend hoger, vooral in een close vriendschap. Het is namelijk moeilijker om het oneens te zijn met elkaar over werkgerelateerde zaken wanneer er ook emoties meespelen. Al even vervelend is dat je je te makkelijk laat overtuigen om persoonlijke redenen terwijl je inhoudelijk misschien niet helemaal achter een beslissing staat op het werk. Wat ook vaak gebeurt bij kantoorvriendschappen is kliekjesvorming. Gevolg: mogelijk favoritisme op de werkvloer of mensen die buiten het clubje staan die in isolement terecht komen. Ook kunnen vriendschappen op kantoor leiden tot een druk om op een bepaalde manier met mensen om te gaan. Die manier kan emotioneel vermoeiend zijn als de interactie te diep gaat of de druk hiertoe te groot is. Of zoals de Nederlandse voetballer Willem van Hanegem (neen, niet Johan Cruijff) ooit zei: ‘Elk nadeel heb zijn voordeel’. En omgekeerd. Bij kantoorvriendschap is dat niet anders.

Pascal Dewulf

Bron: wetalent.nl