5 tips om optimaal samen te werken met jouw collega’s

Samenwerken met je collega’s, dat doe je bijna dagelijks. Met deze 5 supertips haal je daar alvast het maximum uit.

Iedereen is anders

Vanaf het moment dat je beseft dat je collega geen kopie is van jou, ben je al heel goed op weg. Iedereen pakt het werk van alledag immers op zijn manier aan. Maar, iedereen levert tegelijkertijd ook zijn bijdrage aan het geheel. Hou dan ook rekening met de dingen die je collega’s uniek maken en hun intrinsieke kwaliteiten. Met andere woorden: vertoef wat minder in jouw wereld en stap wat meer in de leefwereld van je collega’s.

Praat met elkaar, niet over elkaar

Samenwerken is ook samen praten. Vooral het woord ‘samen’ is belangrijk. Je gaat in dialoog met mekaar en zoekt zo de ultieme samenwerking op. Dat doe je daarentegen niet door te praten over je collega’s wanneer die er niet bij zijn. Op die manier doe je immers aan framing. En creëer je doorgaans een vertekend, onecht beeld van je collega’s. Niet netjes van jouw kant, nefast voor het imago van de betrokken collega’s en ook voor het team.

Wie doet wat

Er ontstaat al eens frictie wanneer je eigenlijk niet echt goed weet wat je collega’s zoal doen tijdens de werkdag. Het is dus belangrijk dat jullie van mekaar weten wie waarmee aan de slag is. Organiseer daarom dagelijks (of om de twee dagen) een half uurtje om even te luisteren wat er voor jouw teamgenoten zoal op de agenda staat.

Voorkom werkeilandjes

Vermijd een eilandmentaliteit door voortdurend in je eentje aan de slag te zijn. Ga ook niet samen liggen klitten met steeds dezelfde collega’s. Het kan zijn dat je met sommige collega’s beter opschiet dan anderen. Daar is niets mis mee. Werkgewijs moet je dat soort van voorkeuren echt dringend achter je laten. Anders verzand je al snel in een eilandcultuur waarbij je eigenlijk niet genoeg gaat delen binnen het team. Probeer daarom om voor het team een gezamenlijke strategie en bijhorende objectieven uit te dokteren. Zo weten jullie wat jullie samen kunnen bereiken.

Samen sterk

De kracht om vooruitgang te boeken, komt steevast uit het team. Sluit dan ook niemand (al dan niet onrechtstreeks) uit. Sterker nog: doe moeite om iedereen met de vooropgestelde objectieven te betrekken. En als er iemand op een bepaald moment wat minder goed meekan, zorg er dan voor dat die persoon vooralsnog mee aan boord blijft. Een team is een team, geen verzameling van losse individuen die het zelf maar moeten uitzoeken.

Pascal Dewulf