5 dingen die het post-corona, hybride werken met zich mee zullen brengen

De coronapandemie heeft onze manier van (samen)werken grondig door mekaar geschud. Steeds meer bedrijven denken post-corona dan ook richting hybride werken. In concreto betekent dat misschien een paar dagen op kantoor en een paar dagen thuis of misschien ook nog wel een dagje op een satellietlocatie. Dat nieuwe (samen)werken zal alvast een aantal nieuwe dingen met zich meebrengen. Wij zetten ze op een rijtje.

Je keuze zal gevolgen hebben

Krijg je de keuze om al dan niet van thuis uit te werken wanneer de coronastorm is gaan liggen? Dan zal die keuze ook gevolgen hebben. Beeld je in dat je baas eigenlijk graag iedereen op kantoor heeft maar het bedrijf waar je werkt je eigenlijk de vrije keuze laat? Kies je er dan toch voor om thuis aan de slag te zijn, dan kan er misschien spanning ontstaan tussen wat jij wil en wat je baas wil. Bovendien ga je altijd collega’s hebben die in het kielzog van je baas willen blijven. En dus toch naar kantoor trekken. Misschien ook omdat ze dat gewoon leuker vinden. Daar zit je dan thuis hard je best te doen. Maar werken is meer dan je best doen. Er spelen nog heel wat andere dingen mee. De dynamiek van het kantoorleven is niet te onderschatten. Van thuis uit ga je daarop dan misschien niet altijd even veel vat hebben. En dat heeft dan mogelijk weer gevolgen.

Je hebt niet altijd alle nuances mee

Menselijke communicatie (in bijvoorbeeld een werkoverleg) is vaak subtiel. Overleg je steevast met je collega’s via het scherm, dan ga je die subtiliteiten niet altijd mee hebben en dreig je alle non-verbale signalen die je bijvoorbeeld op kantoor krijgt, ook mis te lopen. Dat schept niet altijd een even duidelijk kader.

De grens met je privéleven vervaagt

Is het je al opgevallen dat op de thuiswerkplek de werkdag steevast langer duurt dan op kantoor? Dat komt omdat je thuis bent. De verplaatsingen zijn er niet bij maar ook: je bent thuis. Waarom dan niet nog even verder doen? Toch moet je uitkijken dat die grenzen niet te hard gaan vervagen en je werk je helemaal opslokt. Een gezonde dosis passie voor je werk, daar is niets mis mee, maar doorgeschoten werkdagen waarbij je nog nauwelijks van bij je scherm vandaan komt, zijn dan weer te veel van het goede.

Promotiekansen kunnen verwateren

Het is niet om leuk om te zeggen, maar wanneer je voornamelijk thuis aan het werk bent dan zit de kans erin dat je baas de voorkeur gaat geven aan mensen die hij of zij wel op kantoor ziet. Het zou eigenlijk niet mogen, maar je kan het ook niet vermijden. De mens is een sociaal wezen. Het is dan ook niet echt onbegrijpelijk dat je baas een stuk(je) dichter staat bij mensen die hij of zij dagelijks op kantoor ziet. Op de thuiswerkplek ben je daarentegen een stuk minder zichtbaar. ‘Uit het oog, uit het hart’, zegt het spreekwoord immers. En dat zou misschien ook wel eens een impact kunnen hebben op jouw carrièreperspectieven. Uiteraard mogen we op dat vlak niet veralgemenen. Toch blijft het uitkijken.

Je wordt er mentaal niet altijd beter van

Sommigen zijn helemaal in hun nopjes wanneer ze op de thuiswerkplek aan de slag zijn. Anderen gaan al snel de impact van het alleen zijn ervaren. Ze voelen zich geïsoleerd, soms zelfs eenzaam en neerslachtig. Krijg je de keuze om thuis dan wel op kantoor te werken, denk dan verder dan alleen het comfort of de productiviteit die je thuis ervaart. Check ook bij jezelf wat je het meest happy maakt. Een kantoor vol collega’s of een rustig plekje voor jezelf op de thuiswerkplek waar je ongestoord aan de slag kan zijn?

Pascal Dewulf