Samenwerken met je partner?

Werk jij dag in dag uit samen met je lief/partner/echtgeno(o)t(e)? Handig voor de bubbel, maar er zijn beslist ook nadelen. Een bedrijf uit de grond stampen met je wederhelft, alle dagen naast elkaar thuiswerken of samen voor hetzelfde bedrijf werken? Regiotalent somt de voor- en nadelen op!

Voordelen

  • Samen aan een gemeenschappelijk doel werken, zorgt voor een grotere verbondenheid. Jullie zijn de drijvende kracht achter hetzelfde project of jullie zaak en putten daar samen trots en energie uit.
  • Je man of vrouw kent je collega’s. Bij je verslag van de vergadering kan hij of zij zich meteen inbeelden hoe Bo reageerde of wat Jef in te brengen had. En als je met een dikke, vette roddel thuiskomt over Lara, weet je wederhelft meteen over wie het gaat.
  • Samenwerken binnen de bubbel is wel erg coronaveilig. Geen 1,5 m afstand, geen mondmaskers en geen online meetings. Oef.
  • Flirten op het werk? Laat je helemaal gaan. Stuur je partner een pikant mailtje, laat een streepje ondergoed zien als je hem alleen in de gang passeert of duw je vrouw eens tegen de liftmuur voor een stevige pakkerd.

Koppels die elkaar enkel kruisen in de gang op weg naar het werk en bij thuiskomst van de basketbaltraining? Doordat jij en je partner elkaar op het werk zien, leven jullie niet naast elkaar.

Nadelen

  • Je bubbel is al beperkt, en als je partner de enige is die je tijdens de werkuren ziet, lijkt je wereld erg klein. Zorg dat je af en toe een Skype meeting hebt met andere collega’s of een Zoom-apero doet met vrienden, zodat je cirkel wat uitgebreid wordt.
  • Knallende ruzie gehad over het dopje van de tandpasta of de vuilbak die niet buitenstond voor de ophalers? Werk je in aparte bedrijven, dan trek je de deur (van je bureau) achter je dicht en kan er wat tijd overheen gaan. Werk je samen, dan klaar je de ruzie best meteen uit voor je deze meeneemt naar de brainstorm meeting.
  • Werk je samen in jullie zaak? Kies voor aparte hobby’s of vrijwilligerswerk om af en toe uit elkaars buurt te vertoeven en je eigen leven te leiden.
  • (Onschuldig) flirten op het werk? Geen goed idee als je echtgenoot er ook rondloopt. De nieuwe boekhouder wat plagen of een knipoogje naar de postbode is dan helemaal not done.

Geldzaken kunnen voor strubbelingen zorgen. Maak goede afspraken en wees daarin vooral elkaars zakenpartner.

  • Azen jullie op dezelfde promotie? Hm, dat kan moeilijk worden. Blijf sportief en zie het binnenhalen van de promotie door een van jullie beiden als een overwinning voor het gezin.

Eveline Janssens