WK-gekte op de werkvloer

Nu de WK-gekte volop losgebarsten is, is het voor sommigen wat schipperen tussen werken en voetbal kijken. Ben jij ook zo’n fan en zit jij tijdens een aantal matchen het liefst aan de televisie gekluisterd? Wij leggen ons oor te luisteren bij Matthias Debruyckere, juridisch expert van hr-dienstengroep Liantis over wat wel en niet mag in de werksfeer.

Kan je je werkgever vragen je uurrooster tijdelijk te wijzigen om de match te kunnen meepikken?

“Dat kan. Op 1 december bijvoorbeeld spelen onze Belgen hun derde wedstrijd tegen Kroatië al om 16 uur. Daardoor raken veel medewerkers vermoedelijk niet op tijd thuis om te supporteren. Daar kan je werkgever wel verandering in brengen door het uurrooster tijdelijk te wijzigen en dat minstens 24 uur op voorhand duidelijk te communiceren.”

Kan je werkgever online-uitzendingen blokkeren op het werk?

“Werkgevers kunnen je de toegang tot bepaalde streamingwebsites blokkeren, al is het maar de vraag of dat effect heeft. Je kan als medewerker namelijk ook via televisie, smartphone… de match volgen. Mij lijkt het dus efficiënter om de open dialoog na te streven en te kijken hoe werkgevers en medewerkers mekaar kunnen vinden.”

Mag je vragen om thuis te werken op dagen dat de Rode Duivels spelen?

“Uiteraard mag je dat vragen, maar veel is natuurlijk afhankelijk van de thuiswerk-spelregels die al bestaan in een organisatie. Die zullen bepalen in welke mate een werkgever op zo’n vraag moet of kan ingaan. Stel je voor dat er afspraken zijn dat je op maandag en woensdag kan thuiswerken, maar de andere dagen op kantoor moet komen werken. Als de match dan op donderdag is, zal de werkgever moeten afwegen of hij of zij daarin wil meegaan. Bovendien is het zo dat een medewerker tijdens thuiswerk ook nog steeds geacht wordt de arbeidstijd te respecteren. Wil je graag thuiswerken om een match te bekijken? Dan kan het een oplossing zijn om enkele uren vakantie te nemen of om het uurrooster tijdelijk aan te passen.”

Wat met geschminkt of in rode klederdracht naar het werk komen?

“Een werkgever heeft het recht om een kledingetiquette op te leggen in het bedrijf. Dat kan gebeuren via het arbeidsreglement. Het kan nooit kwaad om die regels – als ze bestaan – toch nog even te herlezen.”

Mieke Vercruijsse