Moet je je werkgever verwittigen als je verhuist?

Als je je adres wijzigt, dien je daar je werkgever van op de hoogte te brengen. Waarom is dat het geval? Kan je ook één of meer dagen klein verlet nemen om de verhuis te regelen?

Adres kennen

Voor je werkgever is het van belang dat hij op de hoogte is van jouw adres.  Hij zal nu eenmaal eventuele briefwisseling die hij naar jou wil sturen, moeten verzenden naar dat adres, je krijgt mogelijk een vergoeding voor woon-werkverkeer waarvan de hoogte mede afhankelijk is van hoever je van het werk woont, een controlearts moet je bij je thuis kunnen aanbieden als je ziek bent, enzovoort

Verander je van adres, dan is het belangrijk dat dadelijk aan je werkgever te laten weten. Je kan dat bijvoorbeeld doen door een e-mail naar de personeelsdienst te sturen.  Kijk op je sociale documenten (bijvoorbeeld je loonfiche) ook na of de adreswijziging uiteindelijk effectief door je werkgever werd doorgevoerd.

Klein verlet?

Je werkgever is in de regel niet verplicht om je klein verlet te geven voor je verhuis.  Een verhuis staat niet standaard in het lijstje van gevallen waarin je klein verlet kan nemen.  In het bedrijf waar je werkt kunnen er wel gunstigere regels gelden. Meer bepaald kunnen de gevallen waarin je klein verlet kan nemen worden uitgebreid op het niveau van de sector of het bedrijf waar je werkt. Zo zou er in het arbeidsreglement bijvoorbeeld kunnen staan dat je bij een verhuis recht hebt op 1 dag klein verlet te nemen in de periode van een maand voor of na de dag van je verhuis.  Twijfel je of dat in het bedrijf waar je werkt het geval is, vraag dat dan na bij de personeelsdienst.

En anders?

Heb je geen recht op klein verlet, dan kan je één of meer dagen vakantie opnemen. Weet wel dat je dagen vakantie worden vastgelegd in onderling akkoord tussen jou en je werkgever. Dat betekent dan ook dat je met je werkgever zal moeten afspreken welke dagen vakantie je neemt.  Heb je geen vakantiedagen of dagen inhaalrust meer staan, dan kan je in overleg met je werkgever verlof zonder wedde opnemen.

Jan Roodhooft, advocaat