Mag je werkgever je korting geven op producten uit zijn winkel?

Je werkgever laat je toe de producten die hij verkoopt tegen een flinke korting bij hem aan te kopen. Moet je op dat voordeel dan belastingen betalen? En zijn er ook socialezekerheidsbijdragen op verschuldigd?

Je werkgever mag perfect beslissen om goederen die hij verkoopt aan jou te verkopen met een flinke korting.  Zo mag hij bijvoorbeeld aan winkelpersoneel 20 % korting geven op de producten die in de winkel worden verkocht. Alleen mag daarbij niet overdreven worden.  Gebeurt dat toch dan riskeer je belast te worden op het voordeel dat je krijgt.  Je riskeert dan bovendien dat er socialezekerheidsbijdragen op verschuldigd zijn.

Sociale zekerheid

Opdat er geen sociale bijdragen op dit voordeel zouden verschuldigd zijn, is vooreerst vereist dat het gaat om eigen producten van je werkgever.  Hij mag dus geen producten bij iemand anders gaan aankopen louter om die dan opvolgend aan jou met een korting te kunnen verkopen. Het moet daarnaast ook gaan om producten die binnen het normaal verbruik van het gezin vallen. Het is dus niet de bedoeling dat je die op jouw beurt doorgeeft (of verkoopt) aan familie en vrienden.

Er zijn ook grenzen aan de korting die je werkgever je mag geven. Meer bepaald mag de korting niet meer bedragen dan 30% van de normale prijs die een particuliere consument zou moeten betalen. Je werkgever mag ook niet met verlies aan jou verkopen. Houdt hij zich niet aan deze grens dan wordt het overschreden deel als loon aanzien waarop sociale bijdragen verschuldigd zijn.

En de fiscus?

Ook de fiscus kent ongeveer dezelfde regels. Om geen belastingen te moeten betalen op het voordeel stelt de fiscus wel nog een bijkomende voorwaarde. Meer bepaald mag voor de fiscus de korting enkel betrekking hebben op producten voor dagelijks gebruik die een relatief geringe waarde hebben. Laat je werkgever je toe luxegoederen met korting te kopen dan ben je op dat voordeel wel belastingen verschuldigd.Jan Roodhooft, advocaat