Drie mogelijke argumenten als je werkgever je een tuchtsanctie wil geven

Je werkgever beslist om je een tuchtsanctie op te leggen omdat je een aantal keer te laat toekwam op het werk. Moet je dat dan zo maar aanvaarden? Welke argumenten kan je tegen je werkgever laten gelden?

Kijk in het arbeidsreglement

Als je een tuchtsanctie krijgt opgelegd, kijk je maar beter in het arbeidsreglement of je werkgever wel het recht heeft om dat te doen.  Je werkgever kan je nu eenmaal alleen maar een tuchtstraf opleggen als die mogelijkheid in het arbeidsreglement staat. Meer bepaald moet hij daarin aangeven welke gedragingen hij wil sanctioneren.  Bovendien moeten de verschillende straffen worden opgesomd die kunnen toegepast worden. Je werkgever moet echter niet vermelden welke straf hij bij welke tekortkoming wil toepassen.

Wil je werkgever je een geldboete opleggen dan gelden er extra beperkingen.  Meer bepaald moet daarvan in het arbeidsreglement niet alleen het bedrag worden aangegeven maar ook voor wat dit geld zal gebruikt worden.

Tijdig meegedeeld

Je werkgever moet je bovendien snel na de feiten die hij wil beteugelen ter kennis brengen dat hij je een tuchtsanctie wil opleggen.  Meer bepaald moet hij je de straf ter kennis brengen op de eerste werkdag na de dag waarop de vaststelling van de tekortkoming is gebeurd. Weet wel dat de dag van de vaststelling door je werkgever niet noodzakelijk de dag is waarop de tekortkoming werd begaan. Je werkgever zal bij een discussie moeten bewijzen dat hij deze timing respecteerde.  Leeft je werkgever deze regels niet na, dan kan de tuchtsanctie niet worden opgelegd.

Beroep aantekenen

Het arbeidsreglement moet ook een beroepsmogelijkheid voorzien voor het geval dat je het niet eens bent met de tuchtsanctie.  In een dergelijke beroepsprocedure kan je dan meteen je argumenten laten kennen waarom je het niet eens bent met het feit dat je een sanctie krijgt opgelegd. Weet wel dat in tegenstelling tot bij ambtenaren je werkgever je niet op voorhand moet horen als hij je een tuchtsanctie wil opleggen.

Jan Roodhooft, advocaat