Wanneer heb je recht op outplacement?

Outplacement is een geheel aan maatregelen die ervoor moeten zorgen dat je zo snel als mogelijk weer aan de bak raakt wanneer bijvoorbeeld je huidige job komt te vervallen. Maar wanneer heb je eigenlijk recht op outplacement ?

Een voordeel voor iedereen

Outplacement bestaat uit een waaier aan diensten: psychologische begeleiding, het opmaken van een carrièreprofiel en dat matchen met mogelijke vacatures, het opzetten van een zoekstrategie voor een nieuwe job tot zelfs het onderhandelen over je loon en extralegale voordelen bij een potentiële werkgever. Bijkomend voordeel vandaag is dat het recht op outplacement niet langer voorbehouden is voor 45+’ers, maar er nu voor iedereen is die recht heeft op een opzegtermijn van 30 weken, behalve bij ontslag voor dringende redenen.

Absolute meerwaarde

Het staat je werkgever uiteraard ook vrij om op vrijwillige basis een outplacementtraject aan te bieden, dus niet alleen wanneer er bijvoorbeeld een ontslagronde aan de gang is. Da’s handig meegenomen wanneer je in een bedrijf aan de slag bent en toch wil uitkijken naar andere professionele horizonten. Je wint er als het ware allebei mee: de werkgever zorgt door de vrijwillige integratie van outplacement (in het kader van een degelijk HR-beleid) voor een sterke merkidentiteit naar de medewerkers toe. Jij hebt op jouw beurt de vrijheid wanneer je het niet meer ziet zitten om jezelf professioneel te laten begeleiden door een outplacement specialist op kosten van jouw werkgever. Pluis er zeker eens je bedrijfspolicy op na want outplacement kan ook voor jouw carrière een absolute meerwaarde vormen.

Pascal Dewulf