Zo overbrug je die twee extra dagen herfstvakantie

De herfstvakantie wordt voor alle scholieren met twee dagen verlengd. Een beslissing die er komt om de covidcijfers te doen dalen. Hoewel deze aankondiging bij vele leerlingen op gejuich zal kunnen rekenen, zitten heel wat ouders met de handen in het haar. Hoe kunnen ze op 9 en 10 november instaan voor de opvang van hun kinderen?

Niet voor iedereen is het eenvoudig om zomaar twee dagen extra opvang voor de kinderen te regelen. Terwijl oma en opa in een normale situatie met plezier zouden bijspringen, wordt opvang door grootouders nu ten stelligste afgeraden. De grootouders behoren namelijk vaak tot de risicogroep voor het coronavirus. We gingen ons oor te luister leggen bij Nele Mertens, juridisch adviseur bij Acerta. Zij geeft een overzicht van de belangrijkste opties.

Thuiswerk combineren

Thuiswerk combineren met opvang en begeleiding van kind(eren). Dit is de eenvoudigste optie, hoewel deze niet voor iedereen van toepassing is. Sommige werknemers, denk maar aan mensen in de zorg of fabrieksarbeiders, zijn onmisbaar op de werkvloer. De ene voor de zorg voor de medemens, de andere voor de continuïteit van de bedrijfsvoering. Een oplossing hier zou kunnen zijn dat je baas je een aangepast uurrooster toekent voor die twee dagen. Op die manier kun je de puzzel makkelijker zelf (en eventueel met het partner) leggen.

Tijdelijke werkloosheid corona

Het systeem van tijdelijke werkloosheid corona voor de opvang van het kind, laat je toe afwezig te zijn van het werk, wanneer er geen alternatieve opvang mogelijk is. De school van je kind(eren) moet wel de volledige of gedeeltelijke sluiting attesteren via het sluitingsattest van de RVA. Dat is trouwens niet het geval voor de oorspronkelijke vakantieperiode (2 t.e.m. 6 november).

Vakantie of onbetaald verlof

Als je nog vakantiedagen hebt, dan kan je deze inzetten om de extra dagen te overbruggen. Indien je vakantiedagen al opgenomen zijn, dan kan je een dag verlof zonder wedde aanvragen. In beide gevallen moet je werkgever zijn akkoord geven.

Tijdskrediet of ouderschapsverlof

Een laatste optie is dat je het systeem van tijdskrediet of ouderschapsverlof inroept. Beide systemen kennen echter een strikte procedure en de aanvraag moet enkele maanden op voorhand gebeuren. Toch kan de werkgever ook hier flexibel te werk gaan. Alleen wanneer je werkgever expliciet akkoord gaat, kan het tijdskrediet of ouderschapsverlof meteen (of toch sneller) opgenomen worden.

Mieke Vercruijsse