Feit of fabel: moet je loon sowieso elk jaar stijgen?

Het jaar zit er weer bijna op. In de meeste bedrijven betekent dat evaluatiegesprekken met bijhorende salarisonderhandelingen. Vraag: moet je loon sowieso elk jaar stijgen?

Eerlijk en billijk

Het antwoord is ‘ja’ en ‘neen’. Salarisverhogingen komen immers in allerlei kleuren en smaken. Degene die doorgaans het best smaakt, is een reële loonsverhoging omdat je tijdens het lopende jaar uitstekend werk hebt geleverd. Dit soort loonsverhogingen is weliswaar niet verplicht. Het kan dus zijn dat je er dit jaar eentje krijgt, maar volgend jaar dan weer niet. Het is aan je baas om op dat vlak een eerlijk en billijk loonbeleid te voeren. In de praktijk blijkt dat echter niet zelden tegen te vallen en dat is spijtig. Een competitief salaris is immers een van de belangrijkste troefkaarten die een bedrijf kan uitspelen om medewerkers aan zich te binden.

Vestzak-broekzakoperatie

Dan heb je de indexverhoging. Die verhoging krijg je sowieso jaarlijks. Maar, het is eigenlijk geen echte loonsverhoging. Het is gewoon een verplicht nummer voor je baas wanneer de zogenaamde spilindex wordt overschreden. Dat is de index van de levensduurte. Jouw salaris wordt elk jaar immers wat minder waard door de verhoging van prijzen van goederen en diensten. Inflatie noemen ze dat. Wanneer je baas je dus probeert te paaien met een indexverhoging dan maakt hij of zij je eigenlijk blij met een dode mus. Zo’n indexverhoging is immers niet meer dan een vestzak-broekzakoperatie. Laat je daardoor dus niet afschepen.

Meer dan salaris

Ook kan het gebeuren dat je in de plaats van een salarisverhoging een bonus krijgt. Dat is weliswaar niet echt een loonsverhoging, maar wel mooi meegenomen. Je moet het allemaal een beetje in zijn context zien. Het kan immers zijn dat je loon al van dien aard is, dat er nog weinig marge overblijft voor een loonsverhoging. Een mooie bonus is in dat geval dan wel weer welkom. Opgelet, ook een bonus is vrijwillig en kan je dus niet eisen van je baas. Tot slot: probeer je loon ook breder te zien dan puur het salaris op je rekening. Extra budget voor bijvoorbeeld een mooiere bedrijfswagen is ook een verhoging van je salaris.

Pascal Dewulf