7 dingen je beter niet zegt wanneer je opslag wil

Speel je met het idee om je baas om opslag te vragen? Dan kan je deze 7 dingen alvast beter niet zeggen.

Ja, is prima hoor

Alvast niet op het eerste voorstel dat je baas je op dat vlak zou doen. Uiteraard moet je niet naast je schoenen lopen. Of arrogant voor de dag komen. Te meegaand zijn wanneer je baas met een voorstel komt, levert je daarentegen ook geen extra respect op. Integendeel. Door wat te onderhandelen, laat je eigenlijk ook zien dat je er als professional staat.

Ik wil opslag of anders

Je baas onder druk zetten? Niet bepaald netjes. Sterker nog: wanneer je reactie in het verkeerde keelgat schiet, heb je het misschien voorgoed verkorven. Voorzichtigheid is de moeder van de porseleinwinkel. Ook wanneer je onderhandelt over je loon.

Geen idee hoeveel ik wil

Wanneer je baas je vraagt hoe jij die opslag dan wel ziet, en jij aangeeft daarvan eigenlijk geen idee te hebben dan sla je de bal mis. Op dat moment geef je hem/haar immers carte blanche om de meest voordelige deal te beklinken.

Ik wil meer dan jij voorstelt

Tuurlijk wil je meer. Stel je echter ook eens in de plaats van je baas. Voor diegene die moet geven is het altijd te veel, voor diegene die moet krijgen, is het vaak te weinig. Daarom is opslag vragen en krijgen een onderhandeling. Trek dus je fluwelen handschoenen aan en sla subtiel je slag. Leg daarbij de nadruk op je verwezenlijkingen.

Ik wil gewoon meer verdienen

Tja, dat willen we allemaal zeker. Alleen is het geen valabel argument om een loononderhandeling succesvol af te ronden. Sterker nog: het is een uitspraak die getuigt van weinig professionaliteit en al even weinig maturiteit. Vermijd dit soort uitspraken dan ook als je je slag echt wil slaan.

Mijn collega verdient meer dan ik (en doet exact hetzelfde)

Die sakkerse collega’s toch. Hun geheimpjes met jou delen. En die jij dan als argument gebruikt in een poging om je loon bij je baas omhoog te krijgen. Weet echter dat geen twee collega’s gelijk zijn. Ook al doen jullie hetzelfde. Misschien heeft je collega beter onderhandeld toen hij/zij aan de slag ging of heeft hij/zij een straffer cv en wat nog meer. Trek op dat vlak dan ook geen overhaaste conclusies.

Ik voel dat ik meer waard ben

Wanneer het aankomt op loonopslag moet je niet voelen. Dan moet je vooral weten. En dat weten kan je alleen staven met feiten over je realisaties binnen het bedrijf. Leg daarop dan ook de focus.

Pascal Dewulf