Horecaboosters: na twee dagen opleiding gelijk aan de slag in je favoriete restaurant

Is de horeca altijd je ding geweest, maar heb je nooit echt het momentum gevonden om je te smijten? Dan is ‘Horecaboosters’ absoluut iets voor jou.

Heb je er altijd al van gedroomd om aan de slag te gaan in je favoriete restaurant, maar mis je praktische kennis? Droom je ervan om mensen culinair in de watten te leggen en heb je echt iets met hospitality? Dan is ‘Horecaboosters’ zeker (vegan)spek naar je bek. Syntrum en Travi lanceren namelijk ‘Horecaboosters’. Dat zijn tweedaagse opleidingen om de doorstroom naar werken in de horeca te vergemakkelijken en te stimuleren. Het zijn géén klassieke opleidingen, maar echt praktische boosters die deelnemers helemaal klaarstomen om in de zaal (bediening), bar of keuken te staan.

Tweedaagse opleiding

Syntrum (de koepel over de verschillende Syntra-opleidingscentra) en Travi (expert in opleiding van uitzendkrachten en kandidaten) sloegen de handen in elkaar om korte, praktijkgerichte, tweedaagse opleidingen op poten te zetten. Dit met steun van het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) én erkend door de VDAB. De opleiding is een antwoord op de shift die het horecalandschap door de coronapandemie de laatste jaren heeft doorgemaakt. Heel wat gepassioneerde medewerkers hebben door de pandemie immers andere professionele horizonten opgezocht. Ondertussen draait de sector weer op volle toeren, maar is er dus een acuut gebrek aan personeel. Een professionele opportuniteit dus.

Praktijkdag en een terugkomdag

Wat kan je verwachten van ‘Horecaboosters’? Een korte, tweedaagse opleiding die bestaat uit een praktijkdag en een terugkomdag. Twee dagen dus. Jouw docenten hebben ervaring in het werkveld en maken je vertrouwd met de werking van zaal (bediening), bar of keuken. Na afloop krijgen alle succesvolle deelnemers een Syntra-certificaat.

Meesterlijke kunst

“Een job in de horeca, dat is een meesterlijke kunst”, zo klinkt de slogan van de campagne. Wil jij die kunst vliegensvlug beheersen om vervolgens bliksemsnel aan de slag te gaan in de horeca? Dan is ‘Horecaboosters’ zeker wat voor jou. Weet trouwens dat je in de horeca ook kan gaan flexi-jobben. We hebben het al eerder gezegd, maar we zeggen het graag nog eens opnieuw. Je brutoloon wordt met zo’n flexi-job gelijk je netto-loon. Prima, toch? Een korte opleiding en vervolgens gelijk aan de slag in de horeca? Gewoon doen!

Pascal Dewulf

Bron: Vlaio.be