Bijleren op de werkvloer? Dat doe je zo

Werken en terwijl wat bijleren op de werkvloer? Of wanneer je tussen jobs in zit? Dat kan. Via de VDAB bijvoorbeeld. Ze bieden er verschillende interessante mogelijkheden aan. Wij zetten die graag even op een rijtje.

Je bent al aan het werk of je zit tussen jobs in, maar het kriebelt toch om nog wat te gaan bijleren? Dat is helemaal geen probleem. Integendeel, bij de VDAB zijn er heel wat mogelijkheden die ze aanbieden. En die jij kan kiezen in functie van je tijdsbestek of situatie waarin je momenteel professioneel zit. Wil je meer weten over de respectievelijke mogelijkheden? Klik dan gewoon even door op de link die je bij elk van onderstaande mogelijkheden kan terugvinden. 

Individuele beroepsopleiding

Zit je zonder werk en wil je toch ervaring opdoen in een bedrijf? Dan is een individuele beroepsopleiding (IBO) vast en zeker iets voor jou. Gedurende 1 à 6 maanden volg je een opleiding op de werkvloer. Je krijgt bovenop je uitkering een IBO-premie. Rond je je IBO succesvol af, dan krijg je een contract van bepaalde of onbepaalde duur in het bedrijf. Dat is alvast iets om in overweging te nemen op weg naar je droomjob of wanneer je tussen jobs inzit. Meer info vind je hier.

Beroepsinlevingsstage

Ben je een werkzoekende, werknemer, zelfstandige of student en wil je je vaardigheden gewoon bijschaven om er zo voor te zorgen dat je nog sterker in je schoenen staat op de werkvloer en op de arbeidsmarkt? Doe dan een beroepsinlevingsstage (BIS). Dit is een betaalde stage in een bedrijf van maximaal zes maanden. De beroepsinlevingsstage is een stage op vrijwillige basis. Meer info vind je hier.

Opleiding met leertijd

Ben je jonger dan 25 en wil je naar school gaan combineren met werken  Volg dan een beroepsopleiding met leertijd bij Syntra. Je krijgt een dag per week les in een opleidingscentrum van Syntra en werkt vier dagen per week in een bedrijf om het beroep onder de knie te krijgen. Je krijgt een vergoeding voor je werk. Meer info vind je hier.

Duaal leren in het volwassenenonderwijs

Wil je een beroepsopleiding bij een Centrum voor Volwassenenonderwijs (CVO) combineren met werken? Kies voor duaal leren. Je krijgt les in het CVO zelf en leert ook op de werkvloer van een bedrijf. Voor het leren op de werkvloer krijg je een vergoeding. Meer info vind je hier.

Je ziet het: werken en leren tegelijkertijd, dat is helemaal geen probleem. Maak snel een keuze en gelijk een vliegende start. Succes alvast!

Pascal Dewulf

Bron: VDAB.be