Kan je zomaar overstappen naar de concurrent?

Het laatste wat je baas wil wanneer je vertrekt is dat je in de armen loopt van een rechtstreekse concurrent. Vaak ziet hij de zaak kniesorend aan, even vaak dekt hij of zij zich echter in tegen dit soort onheil door een niet-concurrentiebeding. Wat betekent dit in de praktijk voor jou ?

Fikse schadevergoeding
In principe ben je vrij om te kiezen voor de werkgever die je wenst. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar toch is het dat niet altijd. Best lees je er eens de kleine lettertjes van je arbeidsovereenkomst op na. Stipuleert die overeenkomst een zogenaamd niet-concurrentiebeding, dan wordt de zaak gelijk een stuk minder evident. Zo’n concurrentiebeding voorziet immers dat je niet zomaar de vrije keuze hebt om naar de concurrentie te lopen. Wanneer je dat toch doet, dan hangt daar doorgaans een fikse schadevergoeding aan vast die vaak van die aard is dat de goesting om je heil te gaan zoeken bij een rechtstreekse concurrent snel zal overgaan.

Alles hangt af van wat je verdient
Toch kan je baas zo’n niet-concurrentiebeding niet onder om het even welke omstandigheid afdwingen. Zo zal het er bijvoorbeeld vanaf hangen of je baas ook internationaal actief is in hetzelfde segment. Ga je bijvoorbeeld bij een gelijkaardig bedrijf werken net over de grens, dan zal zo’n niet-concurrentiebeding gelijk een pak minder slagkracht hebben. Een niet-concurrentiebeding moet zich immers beperken in geografische uitgestrektheid maar ook in de tijd. Zo kan een niet-concurrentiebeding in een arbeidsovereenkomst bijvoorbeeld niet wereldwijd worden gestipuleerd. Kan elke arbeidsovereenkomst dan zo’n niet-concurrentiebeding bevatten? Neen, alles wordt bepaald door hetgeen je verdient. Is je brutojaarloon kleiner dan ? 32.886 per jaar, dan kan er geen sprake zijn van een niet-concurrentiebeding in je arbeidsovereenkomst. Ligt je brutojaarloon tussen ? 32.886 en ? 65.771, dan mag het enkel toegepast worden volgens de richtlijnen van de CAO van het paritair comité in de sector waarin je actief bent. Verdien je boven de ? 65.771 bruto per jaar, dan heeft zo’n niet-concurrentiebeding zijn volle juridische slagkracht als onderdeel van een arbeidsovereenkomst. Dit zijn de cijfers van 2014. Deze bedragen worden jaarlijks geïndexeerd.

Pascal Dewulf