Ontslag? Voor deze 7 dingen heb je nu eindelijk tijd

Zopas de bons gekregen van je baas? Geen nood, want nu heb je eindelijk tijd voor andere dingen.

Je kan weer gaan studeren

Misschien kwam je ontslag er wel omdat je onvoldoende gespecialiseerd was in een bepaalde materie. Dan kan je daar nu een mouw aan passen door jezelf bij te scholen. Zo kom je daarna weer helemaal scherp op de koffie bij potentiële werkgevers.

Je kan nadenken over jouw toekomst

Wanneer je in de dagelijkse routine van je werk zit, is dat niet altijd een goede biotoop om over je toekomst na te denken. Zit je tussen jobs, dan is dat daarentegen wel een goede basis om eens grondig na te denken over je professionele toekomst en te kijken welke je richting je nu eigenlijk wil uitgaan. Misschien besluit je dat je op dezelfde weg verder wil of misschien ga je je wel helemaal professioneel heroriënteren en kies je voor een carrièreswitch.

Je kan op wereldreis

Ben je al een tijdje aan de slag kan je van de periode tussen jobs ook gebruik maken om eens echt een van je dromen waar te maken en die wereldreis eindelijk eens te doen. Gegeven uiteraard dat je voldoende spaarcentjes hebt om dat te realiseren. Reizen is in die optiek niet uitsluitend reizen. Vaak kom je tijdens jouw omzwervingen ook tot nieuwe inzichten op het vlak van je carrière.

Je hebt weer tijd voor je familie

Zit je in de mallemolen van alsmaar verder timmeren aan je carrière, verdwijnt jouw familieleven soms wel eens op de achtergrond. Misschien kan je tijdelijk de zorg voor je kinderen overnemen van je eega of de oppas vervangen die je tot dan toe dagelijks regelde.

Je komt weer in contact met jezelf

Werken kan je soms ook vervreemden van jezelf. Door even zonder job te zitten, krijg je ook weer meer tijd voor jezelf. Misschien wil je die lang vergeten hobby weer even opnemen of wil je gewoon wat rust voor je overwerkte geest. Wat je ook doet voor jezelf, de kans dat je er je batterijen weer door oplaadt, is reëel. Met opgeladen batterijen en een frisse geest ga je gegarandeerd beter scoren tijdens een sollicitatiegesprek.

Je hebt opnieuw tijd om te netwerken

Jawel, netwerken vraagt tijd. Veel tijd. Die heb je uiteraard wanneer je geen baan hebt. Grabbel eens al die naamkaartjes uit je binnenzakken, blader door die LinkedIn contacten waarnaar je al zolang niet meer hebt omgekeken en ga aan de slag.

Je ontwikkelt opnieuw een frisse kijk op de dingen

Wanneer je voortdurend aan het werk bent, heb je doorgaans geen tijd meer om echt na te denken over de dingen. Dat is nochtans noodzakelijk om je leven en/of carrière op lange termijn te plannen. Ziezo, die tijd heb je wanneer je even zonder job valt. Routine zorgt ervoor dat je soms een frisse kijk op de dingen gaat verwaarlozen. Die kan je nu weer aanscherpen. Was je job echt de job van je leven of was het toch tijd voor iets anders?

Pascal Dewulf