Daarom post je maar beter niet alles in een facebookgroep met collega’s…

Als je lid bent van een facebook- of whatsappgroep met collega’s van het werk, ben je maar beter voorzichtig met wat je daarin allemaal post. Ben je dat niet, dan riskeer je zelfs een ontslag om een dringende reden. Dat bewijst een arrest van het arbeidshof in Luik.

Wat was er gebeurd?

Een werknemer werkte in een bedrijf met meerdere honderden werknemers. Hij was lid van een besloten facebookgroep die speciaal voor deze werknemers (en ex-collega’s) was opgericht. De beheerder van de groep was niet het bedrijf maar een gewezen werknemer.

In die groep postte de werknemer een bericht waarin hij gewag maakte van een zekere seksuele opwinding voor twee collega’s. Tevens gaf hij letterlijk aan ‘een heet konijn’ te zijn en maakte hij melding van een seksuele handeling met een van deze collega’s in omstandigheden die haar niet respecteerden. Naderhand excuseerde hij zich voor een en ander, doch de werkgever liet het er niet bij en ontsloeg de werknemer om een dringende reden.

Wat besliste het arbeidshof?

Het arbeidshof meende dat het ontslag om een dringende reden terecht was. Het feit dat de berichten gepost werden in een besloten groep, deed daar volgens de rechter niet aan af, temeer omdat er binnen de facebookgroep 520 leden waren van wie ook een niet onbelangrijk aantal vrouwen. De werknemer had volgens het arbeidshof dan ook moeten weten dat zijn opmerkingen niet louter privé werden geformuleerd. Ook het argument van de werknemer dat dit paste in zijn recht op vrije meningsuiting en dat het allemaal humoristisch bedoeld was, werd niet aanvaard.

Wat te onthouden?

Als werknemer ben je maar beter voorzichtig als je zaken op een facebookpagina of in een whatsappgroep plaatst die ook toegankelijk is voor andere werknemers en/of je werkgever. Zet je daar zaken in die bijvoorbeeld beledigend, discriminerend of aanstootgevend zijn dan riskeer je zelfs te worden ontslagen om een dringende reden. Twee keer nadenken voor je iets post is dan ook de boodschap.

Jan Roodhooft, advocaat

Arbeidshof Luik, 25 mei 2021, Soc. Kron, 2021, 10