De beste sollicitatie apps

Streekpersoneel selecteerde de beste apps die je helpen zoeken naar de droomjob, je cv up-to-date houden en je begeleiden met tips tijdens je interview.

VDAB jobs

Begin bij het begin en download de VDAB app. Je hebt alle vacatures in Vlaanderen binnen handbereik en zoekt makkelijk via de ‘wat’ en ‘waar’ tags. Bewaar de meest interessante vacatures en voer recente zoekopdrachten makkelijk opnieuw uit om up-to-date te blijven. Je kan je cv uploaden via Google Drive en on-the go mobiel solliciteren. De app beveelt ook vacatures aan op basis van je zoekgedrag.

Maker: VDAB

CV Engineer, Resume builder & CV Templates

De vacature van je dromen gevonden? Jouw cv heb je in een handomdraai opgesteld dankzij CV Engineer. Je kiest een professionele template en vult alle gegevens in. Klaar. De templates kunnen aangepast worden aan jouw voorkeuren. Je kan voorbeelden inkijken en krijgt tips om jouw cv er uit te laten springen. Je cv laad je via Google Drive makkelijk op en stuur je zo door via e-mail.

Maker: CV Engineer HQ

JobMind Personal Career Assistant

Zo, je cv is opgestuurd. Nu nog even je persoonlijke assistent inschakelen om alle sollicitaties en vacatures voor jou te managen. JobMind verzamelt je vacatures en sollicitaties op één plaats, zo weet je voor elke lead wat de volgende stap is: dien je terug te bellen, heb je een afspraak voor een gesprek, moet je op die vacature nog solliciteren,… ? Met handige to-dolijstjes, reminders voor sollicitatiegesprekken, tips en back ups van alle contactgegevens.

Maker: JobMind

Interview Questions and Answers

Zo, daar is het al, het telefoontje met een uitnodiging voor een gesprek. En daarmee zijn ook de zenuwen een feit. Geen nood, deze app helpt je over de grootste stressmomenten heen. Welke vragen kan je verwachten, hoe beantwoord je de moeilijkste vragen en hoe laat je zien dat jij de ideale kandidaat bent? De app presenteert realistische situaties en zorgt dat je goed voorbereid aan je gesprek begint.

Maker: Eternal Apps

Eveline Janssens