Geef jouw carrière (opnieuw) richting met een loopbaancoach

Vraag je je af of je huidige job nog wel écht bij je past? Heb je het wat moeilijk met de waarden van het bedrijf waarvoor je werkt? Een loopbaancoach neemt met plezier samen met jou je carrière onder de loep. Onder enkele voorwaarden kun je trouwens gebruik maken van loopbaancheques zodat je voor een prikje een traject kunt doorlopen. Loopbaancoach Katleen Briers van Passion for Work legt het een en ander uit.

Je was lang tewerkgesteld in de internationale bedrijfswereld. Waarom een carrièreswitch tot loopbaancoach?

Tijdens mijn job constateerde ik dat mensen een cruciale hefboom zijn voor het succes van een bedrijf. De manier waarop ze aangestuurd worden en hun tevredenheid zijn daarbij essentiële factoren. Mijn passie ligt bij de persoonlijke ontwikkeling van mensen. Twee jaar geleden heb ik dan ook besloten om mijn internationale salesfunctie vaarwel te zeggen en mij te focussen op coaching en training van individuen en teams op het vlak van werkgeluk, leiderschap en persoonlijke ontwikkeling.

Wat houdt de job van loopbaancoach in?

Zoals de naam al zegt, coacht een loopbaanbegeleider iedereen die twijfels en vragen heeft over zijn/haar job. Loopbaanbegeleiding is een vorm van begeleiding waarbij je samen met een vaste begeleider je werksituatie onder de loep neemt. Mensen die bij mij komen zijn bijvoorbeeld mensen die zich niet tevreden voelen in hun job, maar niet goed weten waarom. Of mensen waarvan de work-lifebalans volledig zoek is. Ook mensen die vastzitten in een gouden kooi…

Wat kun jij die mensen bieden?

Aan de hand van gesprekken en oefeningen brengen we in kaart waar die persoon vandaag goed in is en wat die graag doet. Dat zijn de favoriete vaardigheden. Daarnaast leren de oefeningen ook wat iemand graag doet, maar vandaag nog niet zo goed kan. Vaardigheden die dus verder te ontwikkelen zijn. Daarnaast bepalen we welke waarden voor die persoon belangrijk zijn. Wanneer dat allemaal in kaart gebracht is, kunnen we de volgende stappen bepalen. Vaak blijkt dat het niet nodig is om van werk te veranderen, maar is een goed gesprek met de werkgever aangewezen. Dankzij de resultaten van de oefeningen kan de werknemer nu goed aangeven wat hij/zij anders wil. Als de competenties goed zitten, maar de waarden niet, kan de werknemer op zoek gaan naar een gelijkaardige functie bij een andere werkgever. Soms is een carrièreswitch de beste oplossing. In dat geval kijken we welke beroepen bij die persoon passen of welke opleiding iemand best kan volgen.

Heeft corona een invloed gehad over hoe werknemers zich voelen?

Mensen stellen veel relaties in vraag tijdens deze turbulente periode. Ook de relatie met de werkgever. De ontevredenheid is ook groter geworden omdat de sociale contacten op de werkvloer voor een stuk zijn weggevallen. Maar anderzijds zijn mensen ook wat terughoudend om net nu de stap naar verandering te zetten.

Wie komt in aanmerking voor loopbaancheques?

Iedereen die in Vlaanderen of Brussel woont en momenteel voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige werkt of tijdelijk economisch werkloos is. Mensen moeten minimum zeven jaar werkervaring hebben over de hele loopbaan en de voorbije zes jaar nog geen loopbaanbegeleiding hebben gevolgd.

Hoeveel kost zo’n traject?

Met de loopbaancheques kun je heel goedkoop bij een erkend loopbaancentrum terecht. Je hebt recht op twee loopbaancheques die samen zeven uren loopbaanbegeleiding bieden. Eén cheque kost 40 euro. Die zeven uur volstaan ruimschoots om een antwoord te vinden op je loopbaanvragen. De twee cheques hoeven trouwens ook niet na elkaar gebruikt te worden. Soms krijgen mensen interessante inzichten na vier uur en zetten ze de tweede cheque pas in als ze nood hebben aan extra begeleiding.

De loopbaancheques kun je aanvragen via de website van de VDAB: www.vdab.be/loopbaancheques

Mieke Vercruijsse