Heb je recht op loon als je tijdens de arbeidsuren naar de dokter gaat?

Het is niet altijd mogelijk om een bezoek aan een geneesheer(-specialist) of een tandarts te plannen in je privétijd. Zeker als je voltijds werkt, is de kans niet onbestaande dat je een afspraak moet inplannen tijdens je werkuren. Krijg je die uren dan toch betaald?

Meestal geen betaling

In de meeste gevallen waarin je zo’n afspraak inplant tijdens de werkuren word je voor de uren afwezigheid niet betaald. Je kan dan geen aanspraak maken op gewaarborgd loon en je kan al evenmin zeggen dat er sprake is van een geval van klein verlet. Daarbij is het trouwens om het even of het gaat om bijvoorbeeld een noodzakelijke controle bij een geneesheer(-specialist ) of tandarts dan wel een vrijwillige afspraak.

Wat je wel zou kunnen doen is bijvoorbeeld een dag of een aantal uren vakantie of inhaalrust opnemen.  Weet wel dat je zulke dagen afwezigheid in overleg met je werkgever moet vastleggen.  Vraag dus op voorhand diens akkoord met je afwezigheid.

Er zijn uitzonderingen

Op de voorgaande regel bestaan er wel een aantal uitzonderingen. Zo kan je wel met behoud van loon afwezig zijn op het werk als er sprake is van een zwangerschapsonderzoek.  Het gaat daarbij om alle onderzoeken die tijdens de zwangerschap plaatsvinden. Weet wel dat je om recht te hebben op gewaarborgd loon je werkgever voorafgaand moet verwittigen én moet aantonen dat het onderzoek niet kon gebeuren buiten de arbeidsuren. Ook bij een  onderzoek door de preventieadviseur-arbeidsgeneesheer of een controleonderzoek naar aanleiding van een arbeidsongeval of beroepsziekte heb je recht op gewaarborgd loon.

Je wordt ziek op het werk

Het kan ook gebeuren dat je in de loop van de dag ziek wordt op het werk en vervolgens naar de dokter gaat.  In dat geval heb je wel recht op gewaarborgd loon en zal je de uren dat je afwezig bent betaald krijgen. Je werkgever kan in dat geval een doktersattest vragen dat de arbeidsongeschiktheid bevestigt.

Jan Roodhooft, advocaat