Dit zijn de nieuwe wettelijke loongrenzen in 2024

Bij het bepalen van je rechten en plichten als werknemer gelden er wel eens verschillende regels naargelang het loon dat je verdient. Welke zijn de loongrenzen die in 2024 van toepassing zijn en waarvoor zijn deze van belang?

Waarvoor van belang?

Het loon dat je verdient en de loongrenzen die in de wet staan, zijn vooral van belang om te weten of bepaalde clausules in je arbeidsovereenkomst al dan niet geldig zijn.  Hierbij kan onder andere worden gedacht aan het niet-concurrentiebeding, het scholingsbeding en een arbitragebeding. Waar de loongrenzen vroeger ook van belang waren om te weten welke opzegtermijn jij of je werkgever moesten naleven om de arbeidsovereenkomst te beëindigen is die loongrens daar nu niet meer voor van belang.

De loongrenzen in kwestie worden jaarlijks aangepast. Dat betekent dan ook dat er voor 2024 nieuwe grenzen van toepassing zijn.

Niet-concurrentiebeding

De nieuwe loongrenzen geven nu aan dat een niet-concurrentiebeding niet geldig is (tenzij voor knelpuntberoepen) beneden een jaarloon van 41.969 euro.  Tussen 41.969 euro en 83.939 euro is een niet-concurrentiebeding altijd toegestaan voor handelsvertegenwoordigers.  Voor arbeiders en bedienden die tussen deze bedragen verdienen is een niet-concurrentiebeding alleen toegelaten als een collectieve arbeidsovereenkomst het toelaat.  Vanaf 83.939 euro is een niet-concurrentiebeding eveneens altijd toegestaan voor handelsvertegenwoordigers.  Voor arbeiders en bedienden is een niet-concurrentiebeding dan toegelaten tenzij een collectieve arbeidsovereenkomst het verbiedt.

Scholingsbeding

De loongrenzen die in de wet staan zijn ook van belang als je werkgever een scholingsbeding in je arbeidsovereenkomst wil inlassen. Ook dat is nu eenmaal lang niet altijd geldig. Meer bepaald is een scholingsbeding niet toegestaan voor werknemers die een inkomen hebben onder 41.969 euro.  Vanaf een bedrag van 61.969 euro is een scholingsbeding dan weer wel toegestaan.

Arbitragebeding

Een arbitragebeding is dan weer verboden als een werknemer minder verdient dan 83.939 euro.  Verdien je dit bedrag of meer dan kan een arbitragebeding wel opgenomen worden.

Jan Roodhooft, advocaat