Zorgsector blijft kreunen onder een personeelstekort

De zorgsector blijft kreunen onder een personeelstekort. Tijdens de coronapandemie was er een grote uitval door de werkdruk en het zien van het vele lijden. Maar ook nu corona grotendeels achter de rug is, blijft het schreeuwen om arbeidskrachten in de sector. Nele Van den Berghe, Business Manager Care bij ASAP HR Group, geeft tips en voordelen om aan de slag te gaan in de zorgsector.

Aangepaste uren

Zie je het ploegensysteem in de zorg niet te combineren met je gezin of sociaal leven? Laat je niet afschrikken en bekijk met je (toekomstige) werkgever de mogelijkheden. Sommige werkgevers zijn namelijk bereid hier mee over na te denken. Bovendien wordt in woonzorgcentra bijvoorbeeld steeds meer gekeken naar het ritme van de bewoners, wat zorgt voor aangepaste en meer toegankelijke uren.

Ad-hocopdrachten

Heel wat mensen kiezen ervoor om als uitzendkracht of als zelfstandige aan de slag te gaan in de zorg. Zij kunnen ad-hocopdrachten aannemen en zo zelf waken over hun work-life balance.

Bijverdienen in de zorg

De overheid heeft heel wat maatregelen genomen om werken in de zorg makkelijker te maken. Zo worden de uren die gepresteerd worden in de zorg voor studenten vrijgesteld van de RSZ-uren. Ook gepensioneerden mogen onbeperkt bijverdienen in de zorg. Daarnaast is de vergoeding voor vrijwilligers in de sector opgetrokken en kunnen mensen met tijdskrediet of tijdelijke werkloosheid een deel van hun uitkering behouden als ze aan de slag gaan in de zorg.

Veel (doorgroei)mogelijkheden

De zorgsector stelt meer profielen tewerk dan louter zorg- en verpleegkundigen. Er zijn bijvoorbeeld ook administratieve krachten nodig. Dat opent mogelijkheden voor mensen die in de zorg willen werken, maar het werk fysiek te zwaar vinden. Bovendien zijn er ook heel wat doorgroeimogelijkheden en kan er dus binnen de sector een mooi traject gelopen worden. Een zorg- of verpleegkundige kan bijvoorbeeld doorgroeien tot hoofdverpleegkundige, regioverantwoordelijke of directeur.

Studeren met loon

Dankzij het project #kiesvoordezorg worden opleidingen voorzien. Wie een zorgopleiding volgt, kan dat doen onder contract en ontvangt dus een loon.

Mieke Vercruijsse