10 jobs met toekomst én een aantrekkelijk salaris

Er mag dan steeds meer discussie zijn over de vraag of de Verenigde Staten ook in de toekomst hun leidende rol nog zullen blijven kunnen vervullen, tot nader order is het nog steeds zo dat het “druppelt in Europa als het regent in het land van Uncle Sam”. Daarom zijn de tien beroepen waarin je volgens de 24/7 Wall St. in de toekomst het meest zal verdienen ook voor ons interessant. We zetten ze voor jou op een rijtje.

De online Amerikaanse zakenkrant 24/7 Wall St. baseerde zich voor de opmaak van dat lijstje op een aantal megatrends zoals de snel toenemende beschikbaarheid van allerlei data en de snel toenemende vergrijzing. Op dat vlak zijn er alvast geen verschillen met de situatie op het oude continent. En als we van één zaak zeker mogen zijn, is het dat ook in de toekomst de wet van vraag en aanbod van kracht zal blijven. Met andere woorden: hoe hoger de vraag naar bepaalde beroepen, hoe meer ze zullen verdienen.

1. Persoonlijke financiële adviseurs

Omdat de samenleving complexer wordt en omdat de overheid steeds meer geld zoekt bij de burgers zonder daarom de belastingen te verhogen, zal de nood aan persoonlijke financiële adviseurs die mensen helpen met hun belastingen, beleggingen en verzekeringen toenemen.

2. Tandartsassistenten

Door de verouderende bevolking en het feit dat er meer aandacht is voor preventieve tandzorg is dit een beroep met toekomst.

3. Burgerlijke ingenieurs

De overheid zal de economie moeten blijven ondersteunen met infrastructuurwerken. Bovendien zijn die nodig om verouderde infrastructuur te vervangen én om in te spelen op de toename van de bevolking.

4. Marktonderzoekspecialisten

Er is voor bedrijven en organisaties steeds meer concurrentie uit alle hoeken van de wereld. Het is voor hen dan ook zaak om zoveel mogelijk over hun klanten en potentiële klanten te weten. Marktonderzoekers en marktonderzoeksanalisten mogen dan ook uitgaan van een gouden toekomst.

5. Computersysteemanalisten

Dit is een beroep dat amper 30 jaar bestaat, maar dat omwille van de alsmaar sneller veranderende technologie zeer veel perspectieven biedt. Het bouwen van netwerken om organisaties met elkaar te verbinden en om binnen bedrijven de communicatie te verzekeren zal een grote noodzaak blijven.

6. Chirurgen

Ook deze beroepsgroep dankt zijn toekomstperspectieven aan de verwachte verdere toename van de bevolking én aan de vergrijzing.

7. Software-ingenieurs

In een wereld waarin we constant ook mobiel online zullen zijn, zullen weinig beroepen zo noodzakelijk zijn als software-ingenieurs.

8. Managementanalisten

Net als de marktonderzoeksspecialisten doen met markonderzoeken naar verwachte trends, moeten deze analisten organisaties bijstaan met de analyse van wat consumenten en organisaties werkelijk doen en met adviezen rond de manieren waarop bedrijven daarop kunnen inspelen.

9. Accountants en auditors

In een wereld met scherpere concurrentie en waarin zelfs enkelingen grote banken kunnen doen omvallen worden een heel precieze controle van de boeken en de cijfers en een duidelijke inschatting van de risico’s almaar belangrijker.

10. Verpleegsters

Dit is volgens de 24/7 Wall St. hét beroep met toekomst. De technologische ontwikkelingen in patiëntenzorg, het feit dat er steeds meer gezondheidsproblemen kunnen worden behandeld en de toenemende specialisatie zullen de vraag naar deze beroepscategorie doen exploderen. De grote noden aan personeel in onze zorgsector bewijzen dat dit ook op het oude continent het geval is.

Geert Degrande

Bron: 24/7 Wall St.

Vind een job in de buurt van