Zo wordt jouw cv een mooi visitekaartje

Je curriculum vitae is je visitekaartje bij uitstek als je op zoek bent naar een job. Begin alvast met een goede curriculum vitae op te stellen. Dit persoonlijk overzicht is namelijk van onschatbare waarde tijdens het eerste contact van een sollicitatie. Wij geven je alvast wat tips mee.

Stel jezelf voor

Wil je jouw cv eruit te laten springen? Dan is een korte voorstelling van jezelf een echte meerwaarde. Het is even wat werk, maar hier kan je jouw zoektocht naar een nieuwe uitdaging een duidelijke richting geven. Hierdoor toont jouw cv niet enkel wat je kan, maar ook wat je wil.

Keep it short and simple, met structuur

Een cv is geen autobiografie. Maak het vooral relevant, begrijpelijk en beknopt. Zorg daarnaast voor een goede structuur met titels en ondertitels, een duidelijk lettertype en voldoende witruimte.

Ga voor een chronologische volgorde

Maak er geen zootje van waarin de lezer zijn weg moet zoeken. De volgorde moet chronologisch zijn: schrijf wat je het laatst gedaan hebt bovenaan. Voor een toekomstige werkgever is dit trouwens meestal ook het relevantste.

Zorg dat je cv klopt

Alle informatie in je cv, moet correct zijn. In een interview zullen de zaken op je cv afgestemd en getest worden. Zorg er dus voor dat je kennis van een taal echt ‘zeer goed’ is, en dat je werkelijk iets afweet van een ERP-programma.

Vermijd gaten in je cv

Heb je even niet gewerkt door omstandigheden? Vermeld dit dan ook. Of het sabbatjaar nu bestond uit reizen, opvang voor kleine kinderen of heroriëntering, het zal er beter uitzien dan een ontbrekende periode in het overzicht.

Lever een foutloze cv af

Het is erg belangrijk dat je cv goed geschreven is. Spelfouten of grammaticale fouten zijn uit den boze! Het geeft immers aan dat je het niet zo nauw neemt met de details. Ben je niet zo taalvaardig? Laat je cv dan even nalezen door iemand die dit wel is.

Mieke Vercruijsse

Nog twijfels? Ga dan voor een gratis cv-analyse tijdens Jobvillage. Handig toch? Alle locaties en data op www.jobvillage.be