Op zoek naar je droomjob? Bezoek onze Jobvillage

Ben je op zoek naar een eerste job of plan je een carrièreswitch? Een handige manier om verschillende werkgevers in één namiddag op één plaats te ontmoeten zijn de Jobvillages van Regiotalent. Koffie en loopbaanadvies krijg je er met veel plezier bij.

Het hoeft amper herhaald te worden: de war on talent op de arbeidsmarkt woedt feller dan ooit. Verschillende bedrijven zijn op zoek naar dezelfde profielen. Als sollicitant heeft dat het voordeel kieskeuriger te kunnen zijn en mogelijk wat hogere (financiële) eisen te kunnen stellen, al kan je daar best ook niet in overdrijven.

En waar vind je die ‘verschillende bedrijven’? Precies: op de Jobvillages van Regiotalent. In één namiddag kan je, letterlijk, op de koffie bij tientallen werkgevers uit de regio. Je kan bij experts bovendien terecht voor loopbaanadvies en een cv-analyse.

Het curriculum vitae blijft immers een belangrijk instrument voor de recruiter om een eerste globale indruk van je knowhow, ervaring en skills te krijgen. Vergeet echter niet dat ook soft skills belangrijk zijn voor je mogelijk toekomstige werkgever.

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is al het halve werk. Naast een up-to-date cv is het ook belangrijk om uit te zoeken bij welke bedrijven je op de koffie wil en al wat research doen over die bedrijven in kwestie. Welke vacatures hebben ze precies? Zijn ze onlangs in het nieuws geweest met een nieuwigheid of investeringen? Kennis daarover kan meteen het ijs breken bij een gesprek.

Dit najaar vinden de Jobvillages plaats in Geel (20 september), Gent (22 september), Hasselt (27 september), Mechelen (29 september), Roeselare (4 oktober), Sint-Niklaas (6 oktober), Aalst (11 oktober) en Kortrijk (13 oktober). Schrijf je snel en gratis in op www.jobvillage.be