Ontmoet tientallen werkgevers op één namiddag met de JobVillage by Regiotalent

Na een jaar onderbreking organiseert Regiotalent opnieuw fysieke jobbeurzen. Tijdens een JobVillage ontmoet je tientallen werkgevers uit verschillende sectoren en kan je ook terecht voor cv-analyse en loopbaanadvies.

Of je nu op zoek bent naar een eerste job of een carrièreswitch overweegt, op de JobVillages van Regiotalent heb je keuze te over. Op tien locaties in Vlaanderen strijkt JobVillage dit najaar neer: Antwerpen (14 september), Kortrijk (16 september), Hasselt (21 september), Mechelen (23 september), Roeselare (28 september), Gent (30 september), Turnhout (5 oktober), Sint-Niklaas (7 oktober), Leuven (12 oktober) en Brugge (14 oktober). Bovendien staan er twee online JobVillages op de agenda: op 19 oktober en op 21 oktober (nocturne).

Voorbereiding

Een bezoek aan een JobVillage kan je perfect voorbereiden. Vooreerst kan je al een voorselectie maken van bedrijven die jou interesseren. Surf ook eens naar de website van de aanwezige bedrijven. Je vindt er niet alleen nuttige bedrijfsinformatie die tijdens een kennismakings- of sollicitatiegesprek van pas kan komen, je leert er mogelijk ook veel van de bedrijfscultuur en wellicht staan er ook concrete jobaanbiedingen en -omschrijvingen op de site, zodat je nog beter gewapend bent om een gesprek aan te gaan.

CV-analyse

Ook op tal van andere manieren kan je je overigens uitvoerig documenteren over het bedrijf waar je wenst te solliciteren. Denk bijvoorbeeld aan nieuwswebsites, sociale media als Facebook, Instagram en LinkedIn. Van LinkedIn gesproken: heb je al een profiel? Zorg er dan voor dat de informatie daarop up-to-date is. Ook LinkedIn kan voor een rekruteerder immers een bron van informatie zijn om te weten welk vlees hij met jou in de kuip heeft.

Tijdens de JobVillage kan je dus tientallen werkgevers op één namiddag ontmoeten. Bovendien staan specialisten klaar om je curriculum vitae aan een kritische blik te onderwerpen. Een cv is immers het eerste wat rekruteerders bekijken bij een sollicitatie. Een leuk toemaatje: op de JobVillage kan je een foto laten nemen voor op dat curriculum vitae. Mooi meegenomen, toch?

Waar wacht je nog op? Schrijf je gratis in op www.jobvillage.be