Naar een jobbeurs? Denk aan je outfit

Wat trek je aan als je naar een jobbeurs gaat? Geen makkelijke vraag, want je zal er meerdere recruiters ontmoeten. Toch is de vraag iets makkelijker te beantwoorden dan gedacht. Ga voor een dresscode die bij de job past waarnaar je op zoek bent én bescheiden ook wat eigenheid uitstraalt. We helpen je even op weg.

Laat die short maar thuis

De jobbeurs mag dan plaatsvinden tijdens jouw vrije tijd, toch is het geen goed idee om er in shirt en op slippers te verschijnen. Je legt tenslotte de hele dag professionele contacten.

Een outfit op jouw maat

Onthoud dat het de bedoeling is dat je je goed voelt. Draag je nooit een maatpak, wurm je er dan ook niet in voor een jobbeurs. Een outfit die bij je past, boost sowieso je zelfvertrouwen.

Een maatpak kan, maar is geen must

Ben je op zoek naar een job waarbij je vaak in maatpak zal rondlopen en voel je je er ook goed in? Dan kun je dat ook gerust aantrekken voor de jobbeurs. Een das zouden wij persoonlijk achterwege laten.

Een verzorgd uiterlijk

Hoe je er uitziet is meer dan de kledij die je aanhebt. Zorg voor een verzorgd voorkomen: geen vuile schoenen, vettige haren of vuile nagels.

Trop is te veel

Je mag al eens wat opvallen, bijvoorbeeld door te gaan voor een blouse of hemd in een kleurtje, maar laat de glitter en glamour thuis. Voor de dames: wat schmink mag zeker, maar hou het beperkt. Een kleine decolleté is niet fout, maar hou ook dat beperkt.

Accessoires voor een persoonlijk tintje

Ga je voor een onopvallende outfit, dan kunnen accessoires het plaatje een persoonlijke touch geven. Juwelen, sjaals, riemen… ze maken een klassieke outfit trendy. Maar ook hier geldt: niet te veel.

Mieke Vercruijsse

Dit voorjaar vindt Jobvillage plaats in Leuven (8 maart), Ieper (10 maart), Brugge (15 maart), Waregem (17 maart), Antwerpen (24 maart) en online (3 en 5 mei). Interesse in Jobvillage in jebuurt? Schrijf je dan nu gratis in via www.jobvillage.be en ontvang als voorsmaakje al tal van sollicitatietips in je mailbox.