Kom gezellig op de koffie en vind je droomjob

De Jobvillages van Regiotalent komen er opnieuw aan. In het voorjaar vinden er Jobvillages plaats op acht locaties in Vlaanderen: Ieper, Waregem, Leuven, Antwerpen, Aalst, Vilvoorde, Oostende en Roeselare.

Ben je op zoek naar een eerste job of overweeg je een carrièrewending? In beide gevallen loont een bezoek aan een van onze Jobvillages zeker de moeite. “Op één namiddag (of avond) kan je in een gezellige sfeer, bij een kopje koffie, terecht bij tientallen werkgevers uit de regio. In tijden van hoge brandstofprijzen en het toenemende belang van een goede work-life balans is een job dicht bij huis meer dan ooit een troef voor werkzoekenden. De huidige krapte op de arbeidsmarkt zorgt er bovendien voor dat werkgevers het onderste uit de kan moeten halen om kandidaten te overtuigen voor hen te werken”, vertellen project- en eventmanager Joke Verhaeghe en accountmanager Cindy Depoorter van Roularta.

De standhouders komen uit verschillende sectoren en hebben uiteenlopende vacatures. Bereid je bezoek aan een Jobvillage grondig voor door je cv te updaten (vergeet je softskills niet te vermelden), achtergrondinformatie over de bedrijven te verzamelen en al eens te kijken welke vacatures al zijn uitgeschreven.

De meeste Jobvillages vinden plaats tussen 13.30 en 17 uur. Uitzondering daarop in Jobvillage Roeselare. “Dat is een nocturne en vindt plaats tussen 16 en 20 uur. Ideaal voor mensen die al een job hebben, maar een carrièreswitch overwegen. Behalve een (nieuwe) job kan je op de Jobvillages ook terecht voor loopbaanadvies”, stippen Joke Verhaeghe en Cindy Depoorter nog aan.

Op dinsdag 7 maart in Ieper, op donderdag 9 maart in Waregem, op dinsdag 14 maart in Leuven, op donderdag 16 maart in Antwerpen, op dinsdag 21 maart in Aalst, op donderdag 23 maart in Vilvoorde, op dinsdag 28 maart in Oostende, telkens van 13.30 tot 17 uur, en op donderdag 30 maart in Roeselare van 16 tot 20 uur. Info en inschrijving (gratis) op www.jobvillage.be. Kandidaat-standhouders kunnen terecht op jobvillage@roularta.be. Ook in het najaar staan er Jobvillages op de kalender, in Kortrijk, Brugge, Gent, Geel, Mechelen, Hasselt, Sint-Niklaas en Roeselare.