Jobvillages matchen kandidaten met werkgevers

De Jobvillages by Regiotalent strijken ook dit jaar neer op tal van locaties in Vlaanderen. In het voorjaar – tussen donderdag 29 februari en 28 maart – is dat in Ieper, Groot-Bijgaarden, Gent, Leuven, Oostende, Waregem, Aalst, Antwerpen en Roeselare.

Een Jobvillage is zowel voor werkzoekenden als voor werkgevers een ideale gelegenheid om hun troeven in de kijker te zetten en te connecteren. In een periode van arbeidskrapte is het zeker ook aan de rekruteerder om alles uit de kast te halen.

War for talent

“De war for talent woedt stevig verder op de arbeidsmarkt, ook in 2024. Helaas zijn er geen ‘quick fixes’ om je personeelstekort tegen te gaan. Tegenwoordig gaat het om een veel bredere strategie die hand in hand gaat met het versterken van je employer brand”, stelt Bieke Huys van Liantis.  

“Heb je nieuwe mensen nodig, denk dan eerst en vooral goed na welke competenties jij en je team nodig hebben. Hou niet enkel rekening met het feit dat je nu snel een extra paar handen nodig hebt, maar denk er ook over na op langere termijn. Wanneer je dan eindelijk die nieuwe collega gevonden hebt, kan een goede onboarding cruciaal zijn om je nieuwe aanwinst aan boord te houden. Onboarding is een relatief nieuwe term voor het proces dat een werknemer tijdens de inwerkperiode doorloopt”, vervolgt ze.

Nocturnes

Op een Jobvillage kan je als werkzoekende – of het nu om je eerste job gaat of je een carrièreswitch ambieert – tientallen werkgevers ontmoeten en hen overtuigen van jouw kwaliteiten voor de vacatures die zij aanbieden. Aangezien steeds meer Jobvillagebezoekers al een job hebben, zijn er dit (voor)jaar meer nocturnes, waarbij Jobvillage kan worden bezocht tussen 15 en 19 uur.

Jobvillage komt dit voorjaar naar Ieper (donderdag 29 februari van 15 tot 19 uur), Groot-Bijgaarden (dinsdag 5 maart van 13.30 tot 17 uur), Gent (donderdag 7 maart van 13.30 tot 17 uur), Leuven (dinsdag 12 maart van 13.30 tot 17 uur), Oostende (donderdag 14 maart van 15 tot 19 uur), Waregem (dinsdag 19 maart van 15 tot 19 uur), Aalst (donderdag 21 maart van 13.30 tot 17 uur), Antwerpen (dinsdag 26 maart van 13.30 tot 17 uur) en Roeselare (donderdag 28 maart van 15 tot 19 uur).

Schrijf gratis in op www.jobvillage.be.  In het najaar (tussen 24 september en 24 oktober) zijn er Jobvillages in Brugge, Gent, Sint-Niklaas, Mechelen, Roeselare, Geel, Kortrijk, Aalter, Antwerpen en Hasselt.